Potser ha passat més desapercebuda que altres vegades. L'actualitat política i judicial ho dilueix gairebé tot. Però, fa pocs dies Diari de Girona publicava la notícia que, malgrat la sentència en contra del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), els poders fàctics partidaris de la perllongació de l'autopista C-32 s'havien tornat a activar. M'imagino que, tant a nivell de Catalunya com a nivell estatal, hi ha uns quants polítics, empresaris, gestors o tècnics que, en connivència o no amb les possibles empreses constructores, semblen estar interessats que això vagi endavant. I deuen haver pensat que aquest temps de provisionalitat i incertesa que propicia el 155 és un bon moment per intentar tirar endavant el projecte.

No formo part de cap de les setze entitats que van presentar recurs contra el projecte. Si més no, contra la falta de respecte contra el medi ambient que representaria tirar-lo endavant seguint els criteris inicials de sostenibilitat i respecte per l'entorn. Uns criteris que s'havien de revisar i canviar i que no em consta que s'hagi fet. Ho he dit en privat i ho expresso en aquestes pàgines cada vegada que parlo d'aquest tema. Soc contrari a la perllongació. I partidari d'altres alternatives com podrien ser l'ampliació de les carreteres actualment existents, la millora de rotondes i, fins i tot, la construcció d'alguns cinturons de ronda (a Blanes, a Lloret).

He fet el trajecte Blanes-Lloret centenars de vegades aquests últims mesos. Per motius diversos i en hores diferents. Mai m'he trobat atrapat en cap cua ni retenció excessiva. Accepto que des de la sortida final actual de la C-32 fins a la rotonda dels Focs de Blanes hi ha dies i hores puntuals en les quals sí que es formen aquestes cues i retencions. Però tinc la impressió que (i així ho avalen alguns estudis) la perllongació no canviaria massa les coses. El que sí que farà la perllogació és destruir i degradar un bon grapat d'hectàrees de paratges naturals i boscans prop del Vilar a Blanes i de Sant Pere i l'Àngel a Lloret. Potser sí que alguns moments àlgids de la temporada turística podria suposar estalviar-se alguns minuts per arribar a la massificada saturació que presenten les dues viles més implicades en aquesta història. Em pregunto: i val la pena?