El titular del jutjat d'Instrucció número 4 de Girona ha decretat l'ingrés a la unitat psiquiàtrica de la presó Can Brians I de Marcelo R. O., el veí de Girona d'origen colombià, de 34 anys, que ahir al migdia, suposadament, va decapitar a la seva filla de 18 mesos amb un ganivet de cuina.

El detingut, que s'ha acollit al seu dret de no declarar, ha estat imputat per un delicte d'assassinat i prèviament ha estat examinat per dos metges que han conclòs que es trobava en condicions de prestar declaració judicial.

El detingut, que ha estat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra fins a les 17.00 hores, ha passat a disposició judicial i, després de ser decretat l'ingrés a la presó, ha estat traslladat a Can Brians I, per ingressar en la unitat psiquiàtrica.

L'advocat de la defensa, Jordi Colomer, que és el segon que té d'ofici l'acusat després que l'advocada que va acudir ahir a assistir-lo a l'escenari del crim hagi renunciat a la seva defensa, ha sol·licitat que el seu client fos ingressat a un sanatori mental, però el jutge ho ha desestimat.

Tràgic succés

El parricidi va tenir lloc ahir al migdia, després que diversos veïns sentissin l'acusat durant diversos minuts cridant "el diable, el diable" i frases semblants, abans que es fes el silenci.

A les 12.13 hores, el servei d'emergències 112 va rebre una trucada procedent del 2n 1a del número 8 del carrer Oviedo, del barri de Sant Narcís de Girona, d'un home que deia que el diable li havia dit que matés una de les seves filles i ho havia fet.

Immediatament, policies i sanitaris es van desplaçar fins al lloc i l'home, que ja els esperava amb la porta oberta, els va dir "el diable és aquí".

La petita havia estat decapitada amb un ganivet de cuina que els investigadors es van emportar de l'immoble.

Mentre tenia lloc el tràgic sinistre, una altra filla de l'agressor, de 8 anys, era a la seva habitació mirant dibuixos animats.

Aquesta petita va ser atesa per experts i els agents van comunicar el que havia succeït a la mare de les nenes, que exerceix de doctora a Girona i va haver de ser atesa per un atac de nervis.