L'empresa canadenca Research In Motion (RIM) ha anunciat a Nova York que ha decidit canviar el seu nom a BlackBerry durant l'esdeveniment de presentació del seu esperat nou sistema operatiu, BB10, que va introduir de la mà de dos nous "smartphones", el Z10 i el Q10.

El Z10 deixa enrere el tradicional teclat de les BlackBerry amb una pantalla tàctil de 4,2 polzades, mentre que el Q10 manté aquest teclat però inclou també una pantalla tàctil més reduïda en el que el conseller delegat de l'empresa, Thorsten Heins, va qualificar com el seu primer telèfon intel · ligent amb tecles.

"Dir que hem reinventat la companyia no és suficient, avui és un nou dia en la història de BlackBerry", va dir Heins durant la concorreguda presentació del BB10 a Nova York, que es va transmetre de forma simultània a Toronto, Londres, París, Johannesburg i Dubai.

El Z10 arribarà al març a Estats Units, alhora que estarà a les botigues de Canadà el 5 de febrer per un preu de 149 dòlars (110 euros) per un contracte de tres anys, i des de demà es podrà comprar ja al Regne Unit , encara que el preu variarà segons l'operadora.