Canonical està treballant perquè el seu nou sistema operatiu per a dispositius mòbils, Ubuntu Mobile, arribi abans del previst. En concret, la companyia ha confirmat que a l'octubre d'aquest any arribaran els primers dispositius amb el seu sistema, que s'estrenaran en dos grans mercats no especificats.

El 2013 serà un any fonamental per al mercat de dispositius mòbils. Un cop consolidats els 'smartphones', s'estan preparant nous sistemes operatius que prometen catapultar els dispositius intel · ligents. Mozilla i Telefónica estan treballant en Firefox OS, que permetrà aconseguir un gran rendiment a 'smartphones' de baix cost, tot pensant en mercats emergents. No obstant això, Firefox OS no és l'únic que prepara la seva estrena.

Canonical, companyia darrere del desenvolupament d'Ubuntu, està treballant a marxes forçades per disposar d'una versió mòbil del seu sistema operatiu. Denominat Ubuntu Mobile, s'esperava que el sistema es donés a conèixer a principis de 2014. No obstant això, Canonical pretén competir aquest mateix any i així ho ha confirmat el seu CEO i fundador.

En una entrevista a The Wall Street Journal, Mark Shuttleworth ha assegurat que els primers Ubuntu OS s'estrenaran l'octubre d'aquest mateix any. De moment el CEO de Canonical no ha especificat els models que es llançaran ni els països on es produirà l'estrena, tot i que sí ha assegurat que seran dos grans mercats. S'ha especulat amb que un d'aquests mercats serà Amèrica del Nord, però de moment no se sap el segon.

Els plans d'Ubuntu passen perquè aquest mateix mes de febrer el seu sistema passi a estar disponible per a desenvolupadors. L'objectiu és que puguin anar treballant amb Ubuntu Mobile perquè en el moment de l'estrena hagi contingut interessant que acabi de fer atractiu el sistema. La veritat és que el poc que Canonical ha avançat sobre Ubuntu Mobile és encoratjador i hi ha una gran expectació per conèixer el futur del sistema.