L'estiu està a la volta de la cantonada, i amb ell, les vacances i els viatges. Possiblement l'element de vacances que s'ha convertit en més habitual en els últims anys és l'ordinador portàtil. No és estrany veure a la gent a la platja, la muntanya o a l'autocaravana portant el portàtil aquí i allà. Ordinadors grans, vells i amb poca bateria que pesen horrors i que es converteixen aviat en un destorb.

Afortunadament Intel va sortir al rescat dels soferts estiuejants fa tot just un any i mig. Seguint en certa manera l'estela creada per Apple amb el seu MacBook Air algun temps enrere, Intel es treia de la màniga la gamma d'ordinadors portàtils 'ultrabook', i feia que tota la indústria entrés en una nova era.

Ordinadors prims, lleugers i potents, es convertien en el nou i brillant futur per a un sector que veia com les tauletes canalitzaven el mercat. Però com qualsevol inici, va ser dur. Els primers 'ultrabooks' que van sortir al mercat van tenir unes xifres de vendes bastant discretes. Molt possiblement a causa d'això, l'any passat van decidir donar-li una nova volta de rosca a aquests dispositius, creant una nova gamma de 'ultrabooks' tàctils i, en molts casos, convertibles.

Aquests nous ordinadors portàtils difereixen de la generació anterior en dues coses: a més de la pantalla tàctil, incorporen el sistema operatiu Windows 8. Partint d'aquestes característiques comunes a la majoria de nous 'ultrabooks', cada fabricant ha optat per una configuració diferent, intentant aconseguir més facilitat d'ús i comoditat, fent que aquests híbrids meitat ordinador portàtil, meitat tablet, siguin cada vegada més atractius per als consumidors.

Per complementar l'ús d'aquests dispositius, nous perifèrics estan sortint al mercat. Perifèrics concebuts per al seu ús a 'ultrabooks' amb Windows 8, com el ratolí tàctil de Logitech, que amb la seva trackpad-també tàctil, i més recarregable-converteix aquesta empresa en una de les que més estan apostant per aquest nou ecosistema. Aquest any, les vacances seran més lleugeres i 'suportables' que mai.