Zuckerberg i Lewis Hamilton, entre els conferenciants del Mobile World Congress

Els organitzadors augmenten la seguretat després dels atemptats de París i confien amb l'arribada de l'L9

20.01.2016 | 13:15
Zuckerberg i Lewis Hamilton, entre els conferenciants del Mobile World Congress

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, serà per tercer any consecutiu un dels ponents estrella del Mobile World Congress (MWC), que preveu atreure més de 95.000 professionals al recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el 22 i el 25 de febrer.

El conseller delegat de GSMA --associació impulsora del certamen i que agrupa la indústria mòbil mundial--, John Hoffman, ha explicat en roda de premsa que l'esdeveniment preveu un impacte econòmic d'uns 460 milions d'euros (respecte dels 436 estimats el 2015) i crear 13.000 llocs de treball temporals, i ha celebrat que la L9 del Metro ja estarà en marxa.

El MWC 2016 portarà per lema 'Mobile is everything' --el mòbil és tot-- per constatar que la tecnologia mòbil ja és a tots els àmbits, i tindrà més de 2.100 expositors, més de 160 delegacions governamentals, més de 4.000 persones de mitjans de comunicació i analistes acreditats, i pavellons sobre el grafè, 'wereables', internet de les coses (IoT), tecnologia verda, pagaments mòbils i mobilitat al núvol, així com 34 pavellons de països o regions.

Hamilton i Ford

Altres assistents destacats pertanyen al sector de l'automoció, com el pilot de F1 Lewis Hamilton, que participarà al costat dels directors del seu equip en una sessió organitzada per Qualcomm per debatre els usos del mòbil en el sector del motor; i també figura entre els ponents del congrés el conseller delegat de Ford, Mark Fields.

Un altre ponent destacat serà el conseller delegat de General Electric Digital, William Ruh, així com representants de la indústria mòbil mundial i àmbits vinculats, i directius d'altres sectors com els creuers --amb el president de Royal Caribbean, Richard Fain-- i les ONG --amb el director d'Unicef, Anthony Lake--, entre d'altres.

Google tornarà a tenir expositor en la seva tretzena edició del congrés --l'onzena a Barcelona--, i el responsable de màrqueting de GSMA, Michael O'Hara, ha destacat el paper inclusiu del mòbil: "És tecnologia, és oportunitats i inclusió, esperem que el mòbil ajudi tot el món".

L'analista de CSS Insight Ben Wood, ha enumerat com a tendències el 5G, els 'wereables' amb cada vegada més aplicacions per a la salut, i la realitat virtual augmentada amb el mòbil, que permet democratitzar l'accés a aquesta experiència.

El congrés inclourà la reproducció d'un avió en vol a l'espai GSMA Innovation City, així com les aplicacions del mòbil en altres sectors i maneres de transport, i també hi haurà diverses activitats relacionades amb l'educació, així com una competició de videojocs internacional abans de l'esdeveniment, i nous punts de recollida d'acreditacions.

Transport i seguretat

Hoffman ha agraït la posada en marxa de la L9 abans del congrés, després d'haver-la esperat "molts anys", i ha confiat que tota la xarxa de transport públic funcioni amb normalitat per garantir la mobilitat dels milers de congressistes previstos.

Preguntat per la vaga convocada pel comitè d'empresa de TMB per als dies 22 i 24 de febrer, ha exposat: "Tenim previst utilitzar el transport públic i esperem que no es vegi afectat per una disputa de caràcter laboral; esperem que empresa i treballadors arribin a un acord com més aviat millor".

Respecte al dispositiu de seguretat per a l'esdeveniment, ha indicat que es reforçarà en línia amb el nivell d'alerta actual per terrorisme --en l'anterior edició van participar gairebé 4.000 persones entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana, seguretat privada i controladors d'accessos--, analitzant possibles riscos i modificant el perímetre exterior dels recintes firals, entre d'altres actuacions: "Tingueu paciència perquè ho fem per vosaltres", ha recomanat Hoffman.

Pel que fa a la relació amb el nou Ajuntament de Barcelona, liderat per Ada Colau, ha incidit que han tingut en el passat, tenen i esperen tenir en el futur una bona relació, de la mateixa manera que amb la Generalitat i el Govern espanyol: "No podríem fer el MWC si no tinguéssim la plena cooperació de l'Ajuntament".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema