Un partit històric fruit del «desglaç» diplomàtic entre Washington i l'Havana. La primera visita a Cuba d'un club nord-americà des de 1978. Cuba-Cosmos: fútbol para el fin del bloqueo, un especial de Canal + dirigit per Noemí de Miguel, que va acompanyar el Cosmos de Nova York a la seva visita a l'illa el passat 2 de juny, i que es podrà veure aquesta nit, a les 21 h a Canal+ 1.

Dos països amb grans contrastos socials però amb un punt en comú: l'auge de la passió pel futbol. Els Estats Units, que el 1994 van organitzar el Mundial, compten actualment amb fins a tres lligues diferents i a Cuba creixen els adeptes. A l'illa la lliga espanyola és una de les més seguides, amb penyes del Madrid i el Barça.

El reportatge segueix els entrenaments de tots dos equips i les seves respectives rodes de premsa. La del Cosmos va comptar amb la presència de Pelé, president d'Honor del club novaiorquès, i la del davanter espanyol Raúl González.

Una illa que respira passió

En un recorregut pels carrers de l'Havana el reportatge sobre la realitat social cubana i la manera de viure el futbol a l'illa de la mà dels seus habitants: des de nens, joves i treballadors de l'estadi fins a membres representatius de la cultura i l'esport a Cuba, vinculats a l'esport rei perquè el practiquen o per ser aficionats i seguidors.

Per part del Cosmos, Noemí de Miguel recull els testimonis del tècnic Giovani Savarese, del Director d'Operacions Erik Stover, del capità Carlos Mendes, i de jugadors destacats com Haji Wright o Walter Restrepo. A l'Havana, a més de les entrevistes a l'entrenador de la selecció cubana Raúl González Triana, i el seu capità Yénier Márquez, la periodista parla amb importants figures de la cultura cubana per entendre com viuen el futbol.