Atresmedia, Mediaset España i Real Madrid TV s'han adjudicat els tres canals en Alta Definició de la TDT que el Govern espanyol va treure a concurs el passat mes d'abril. Així mateix, el Grupo Secuoya,13TV i Vocento són els més ben situats per quedar-se amb dos dels tres canals estàndard restants. Segons una informació publica ahir a l'edició digital del diari El Mundo, els adjudicataris ja han rebut la comunicació oficial del Govern que els informa de la concessió.

Després de la decisió de la Mesa d'Avaluació constituïda pel Govern amb la finalitat de prendre una decisió sobre aquestes adjudicacions, i havent estudiat totes les ofertes que s'han presentat, el Consell de Ministres haurà d'aprovar formalment la concessió en els pròxims dies. En total van ser 12 els operadors que van presentar oferta, dels quals només 9 complien els requisits previs: Atresmedia, Mediaset España, Prisa, 13TV, Grupo Secuoya, Net TV (Vocento), Real Madrid TV, Radio Blanca (Kiss FM) i El Corte Inglés.

Aquest concurs es va convocar després de la liberalització del dividend digital, que va finalitzar el passat 31 de març, i que va comportar la migració de l'emissió de les televisions cap a altres bandes de l'espectre per deixar més espai per a la tecnologia 4G.

Compensacions

L'adjudicació de dos nous canals a Atresmedia i Mediaset compensa en part la sentència que el passat 2014 els va fer tancar algunes de les seves emissores. El grup d'Antena 3 va perdre Nitro, Xplora i La Sexta 3, mentre que Mediaset es va haver de despendre de La 7 i Nueve. El Tribunal Suprem va dictar contra l'adjudicació de llicències que es va realitzar el 2010 sense que hi hagués un concurs públic.