El subdelegat del Govern a Girona, Carles Jaume, va assegurar que Girona és una de les demarcacions més "sacsejades" per la crisi econòmica i ho va atribuir al fet que els treballadors no estan prou formats. Jaume, que va prendre possessió del càrrec a principis d'any, va defensar que la causa principal de la destrucció de llocs de treball a les comarques gironines és, precisament, el "reduït nivell de formació" dels treballadors. El subdelegat va fer aquestes declaracions durant la inauguració del Centre de Formació Integrat de Figueres, on va defensar que la formació és "capital". Jaume va demanar a les administracions que, "dins les limitacions pressupostàries", impulsin més centres de formació.

Fa pocs dies un informe de l'Ajuntament de Girona constatava que tres de cada deu joves d'entre 18 i 24 anys acaben l'ESO i abandonen els estudis. Aquesta decisió pot conduir, en un futur, cap a greus problemes laborals. I és que aquest grup té tots els números, a la ciutat de Girona, per quedar-se a l'atur.

Així ho demostren les xifres que l'Ajuntament va posar sobre la taula i que situen en un 80% el nombre d'aturats que no tenen una carrera universitària ni de formació professional. Per això, l'equip de govern preveu iniciar una campanya als instituts i centres d'ensenyament de la ciutat per incidir en la necessitat que els joves continuïn els estudis.

Això no obstant, les dades oficials de la Generalitat posaven de manifest que al llarg de 2011, la desocupació s'havia incrementat de forma significativa entre les persones amb estudis universitaris, mentre que havia crescut molt poc entre aquelles que no havien arribat a completar estudis de secundària.

Allau d'ERO

Els efectes de la reforma laboral del govern del PP s'han notat des del primer dia de la seva entrada en vigor, disparant el nombre d'ERO presentats. Segons dades de la UGT, des del 13 fins al 29 de febrer s'han presentat a Catalunya un total de 327 expedients que han afectat més de 6.900 treballadors i treballadores. Això significa que en només 13 dies s'han presentat 13 ERO més que en tot el mes de febrer de 2011, afectant més del doble de persones.

Una d'aquestes empreses és Hazemeyer Hes, amb seu a Sant Feliu de Buixalleu, que ha presentat un ERO ampliat que anteriorment la Generalitat de Cataluya no va autoritzar.