Els Mossos d'Esquadra van enxampar la nit de la Revetlla a les carreteres gironines 123 conductors beguts. Aquestes xifres signifiquen més alcoholèmies que ?l'any passat malgrat que enguany s'han parat menys conductors per fer-los bufar.

La Demarcació de Girona té el dubtós honor de ser la primera en nombre de positius de tot Catalunya, on es van registrar 271 casos, menys que l'any passat, on els Mossos van posar el cep als vehicles de 317 conductors.

Les carreteres de les Comarques Gironines revaliden el lideratge de conductors irresponsables, que ja va aconseguir la revetlla passada, augmentant el nombre de postius. L'any passat la demarcació va registrar 101 alcoholèmies.

El dispositiu policial d'aquest any a la regió gironina va consistir en 6 controls, alguns de gegants, com el de la C-31 a l'altura de la costa de l'Alou, i 1.487 proves. L'any passat se'n van fer 1.531. En el conjunt de Catalunya també van baixar els conductors que els agents van fer bufar, passant dels 4.271 de la revetlla de l'any passat als 3.717 d'enguany. Arreu del país es van fer 69 controls.

A grans trets, els Mossos van dur a terme dos tipus de controls. A primera hora de la nit els agents van fer controls dissuasius i petits informant els conductors sobre els perills de conduir sota els efectes de l'alcohol. En aquests casos, els controls es van realitzar en aquelles vies que tenen accés a llocs lúdics com discoteques o zones d'oci. Posteriorment, de matinada i durant el matí, els agents van instal·lar els macrocontrols, com a Begur i Palafrugell.

Menys positius penals

On les xifres permeten més optimisme és en els positius tramitats per via penal. És a dir, aquells conductors que tenien 0,60 mil·lilitres per aire expirat o més. En aquest cas, 22 conductors d'arreu del país es veuran les cares amb la justícia, 8 menys que l'any passat. A Girona també van baixar les alcoholèmies penals. Si l'any passat 12 conductors van passar per aquest tràngol, enguany seran 8.

En el conjunt de Catalunya només un conductor es va negar a bufar l'alcoholímetre, pels sis que ho van fer l'any passat. Aquest conductor se'l va enxampar a laCatalunya Central. Això significa un delicte de desobediència a l'autoritat.

Aquestes no són les úniques incidències que els Mossos van trobar a les carreteres. Pel que fa als controls de drogues, 34 conductors van donar positiu als 54 controls que es van fer. A Girona se'n van fer 22 i es van enxampar 9 persones. Una menys que la revetlla passada.

Pel que fa a la conducció sense carnet, els Mossos van detectar dos casos. Un a Girona i un a l'àrea Metropolitana de Barcelona. També en aquesta zona un altre conductor circulava tot i tenir una suspensió judicial del permís de conduir.

En un altre ordre de coses, la conducció temerària, els agents van enxampar 2 "fitipaldis", un a Tarragona i un a la Catalunya Central.

Al marge d'aquestes denúncies, també es van empaperar 16 conductors per excés de velocitat. 4 a Girona, un al Pirineu i 11 a l'àrea metropolitana de Barcelona.