El nombre d'estudiants matriculats en estudis de grau i antigues llicenciatures a la UdG ha crescut enguany un 21'7% (9.475 respecte dels 7.784 del curs passat); de la mateixa manera ho han fet el nombre de crèdits, aproximadament en la mateixa proporció, (534.563 respecte els 443590 del curs passat). Aquestes són algunes de les dades donades a conèixer al Consell de Govern, que va presentar ahir l'informe sobre la matrícula de grau i la programació de graus i màsters 2012-2013

Així mateix, hi ha hagut un total de 2692 estudiants matriculats de nou accés, dels que més del 80% havia demanat la UdG com a primera opció. Les titulacions que al final del procés d'assignació s'han quedat en una nota de tall més alta són Medicina, Biotecnologia i Educació Infantil (9'042).

Ajuntament i UdG, junts

D'altra banda, l'ajuntament de Girona i la UdG han sumat esforços per convertir la ciutat en un pol d'atracció universitària. L'objectiu és que col·laborin i creïn sinèrgies per impulsar, per una banda, un model de ciutat universitària i, per l'altra, d'universitat imbricada a la Girona que l'acull.

D'una primera trobada ja n'ha sortit una proposta ferma: crear un grup de treball mixt que explorarà àmbits de col·laboració a impulsar i els plasmarà a l'informe, Girona, universitat i ciutat.