René Román va tenir el curs passat, amb el Jaén, una de les millors mitjanes de gols encaixats per partit. La seva experiència a la categoria i els problemes de Moragón al llarg de la pretemporada el situaven com el teòric porter titular del Llagostera a Segona A. I així va ser fins a la dotzena jornada, quan l'equip va caure davant l'Alcorcón (2-0). El gadità encadenava cinc duels sense deixar la porteria a zero (-10 gols) i, a l'hora de blocar les pilotes o de fer la sortida, presentava excessius dubtes. Moragón va passar a tenir l'oportunitat en les següents set jornades, en què va encaixar vuit gols.

El balear, indiscutible a Segona B, tornava a sentir-se futbolista i en els dos primers duels contra Tenerife i Sporting no va haver de recollir cap pilota del fons de la porteria. El seu darrer duel va ser el derbi gironí (1-2) de la jornada 19. En el següent partit contra el Mirandés no va anar convocat perquè, en teoria, patia unes molèsties per un cop rebut en el duel davant el Girona. Ja recuperat, tampoc va entrar en la llista davant el Valladolid, el Las Palmas i el Leganés. A la banqueta s'hi trobava Nico Ratti, que segueix treballant de valent en els entrenaments, i Lluís Carrillo argumentava que cadascun dels 25 membres de la plantilla poden entrar a l'equip en qualsevol moment.

En aquestes cinc jornades, René ha recuperat la titularitat i ha mostrat més seguretat que en les primeres jornades de competició. Igual que l'equip, ha anat de menys a més. Va encaixar un gol contra el Mirandés i dos a Leganés, però no va rebre cap diana davant equips amb un alt potencial ofensiu com són el Valladolid i el Las Palmas. També s'ha de dir que no ha tingut excessiva feina, però quan ha hagut d'intervenir ho ha fet amb encert.

L'exemple més clar es pot trobar en el duel d'ahir. L'ocasió més clara del Recreativo va arribar en el minut 87, quan Aimar ja havia marcat i els de Huelva estaven bolcats a l'atac. Montoro va entrar a l'àrea tot sol i, des del punt de penal, va fer un xut ras. El migcampista tenia tota la porteria per ell i no va fer el millor xut del món, però René va ser suficientment hàbil per estirar-se al terra, a la seva dreta, i blocar la pilota. Aquella aturada va salvar el triomf. Si no havien marcat en aquella ocasió, l'empat final ja no era una opció. I René va acabar els 90 minuts sense encaixar cap gol, una situació viscuda set vegades aquest curs.