El Llagostera es continua preparant per engegar el procès de transformació en Societat Anònima Esportiva (SAE). Des de fa pràcticament un mes el club sap que necessitarà 1'9 milions d'euros per superar un tràmit indispensable per seguir competint a la Lliga Adelante la temporada que ve en cas que obtingui la permanència esportiva i ahir la presidenta Isabel Tarragó apuntava que probablement la venda de títols arrencarà el mes d'abril. Encara es desconeix el preu de les accions, però des de la distància, a Uruguai, on està de viatge per motius professionals, el directiu Enric Flix es mostrava convençut de superar el tràmit: "és un procès complex i n'estem parlant a la junta. Jo i la resta de directius, tots, tenim al cap participar en la confecció de la SAE. El Llagostera té un gran avantatge: estem vius i gaudim de bona salut, mentre que hi ha altres clubs de la categoria que potser estan més amunt però que corren el risc de ser amputats", va dir en referència al deute galopant que assota diversos rivals.

Flix, això sí, va recordar que quan va entrar al Llagostera a finals de setembre va posar dues condicions: "no gastar ni un euro més dels que tinguem i que en la SAE no hi hagi ningú que tingui més que els altres". El directiu, centrat a col·laborar en tot allò relacional amb el món de la comunicació, ha hagut de seguir des de l'estranger els dos últims partits a travès d'internet (els triomfs contra Recreativo i Osasuna) i ahir assegurava que "la pujada d'adrenalina encara és més gran. Jo no em sé estar quiet a la cadira veient el meu equip". En aquest sentit Flix va elogiar la feina d'Oriol Alsina, director esportiu i segon entrenador, assegurant que "el nostre secret és que tenim un mag que cada temporada fa màgia. Som el pressupost més baix de la categoria i tenim quatre punts de marge sobre el descens. El nostre objectiu ha de ser aquesta temporada deixar quatre equips per darrere i salvar-nos, tot i que també pot haver-hi casos de clubs descendits administrativament per impagaments". Enric Flix subratlla que "les normes són per a tothom" i va ironitzar dient que "si hi ha equips que no paguen, nosaltres també podriem fitxar Ibrahimovic per tenir més gol".

La relació amb Vinyals

El seu viatge professional a Uruguai i, des d'aquesta matinada, al Brasil, li impedirà ser diumenge al Nou Estadi per veure el Llagostera-Barça B (17.00). Un partit esperat per a Flix, perquè s'hi hauria retrobat amb Jordi Vinyals, a qui va tenir de tècnic en la seva etapa de president del Miapuesta Castelldefels. "Vaig trucar-lo la setmana passada quan el van ascendir a tècnic del Barça B per felicitar-lo i vam parlar del partit d'aquest cap de setmana. Ell té a les seves mans una de les plantilles amb més talent de Segona A. Em va dir que tenia feina a fer, però és un gran entrenador i segur que se'n sortirà... a partir de dilluns".

El Miapustesta va fitxar Vinyals després d'haver destituït Ernest Calero, extècnic del Miapuesta Figueres, el desembre de 2007 pels mals resultats. Vinyals no va poder evitar el descens a Tercera. Tot i això Flix en té un magnífic record: "els seus mètodes de treball i l'analisi que feia dels partits em van agradar molt. Enregistrava els duels i a la mitja part ja usava les imatges per corregir coses i preparar canvis. En sap molt i ja ho va demostrar guanyant la temporada passada la Lliga de Campions juvenil amb el Barça".

El directiu del Llagostera va explicar com va acabar triant l'ara preparador del filial blaugrana. "Hi havia diversos candidats i ho teniem molt avançat amb en Domènec Torrent, que estava treballant al cos tècnic del Barça B, a Tercera, amb en Pep Guardiola. A ell li feia gràcia acceptar una banqueta de Segona B però en Pep li va dir que si se'n volia anar, que esperés fins a final de curs. El seu "no" va obrir les portes a Vinyals i, mira ara, Torrent fa de segon de Guardiola a la banqueta del Bayern de Múnic".