L'equip Sky, en el qual corre el líder del Tour de França, Chris Froome, va fer públiques ahir les dades fisiològiques del britànic per sortir al pas de les insinuacions sobre un possible dopatge. El seu responsable de rendiment esportiu, Tim Keirrison, va donar a conèixer una bateria de dades encaminada, sobretot, a desmentir un expert esportiu, Pierre Sallet, que diumenge havia dit que Froome havia desenvolupat 7,03 watts de potència en l'ascensió a Pierre Saint-Martin i que per damunt de 7 significa que hi ha dopatge.

Keirrison va dir que Sallet no havia tingut en compte que Froome havia pedalejat amb un plat ovalat, la qual cosa fa augmentar el 6% el rendiment. Segons els seus càlculs, el líder va generar 5,78 watts per cadascun dels seus quilos.

Sobre la freqüència de pedalada, que recorda a la de Lance Armstrong, va dir que no era estranya pel ritme cardíac excepcionalment baix del britànic. El cor li va bategar 158 cops per minut en la primera etapa de Pirineus, lluny dels 168 de mitjana al Tour. Segons Keirrison, l'evolució humana provocarà que d'aquí a trenta anys el rendiment de Froome ja no serà considerat com a extraordinari per ningú.

De fet, ahir Froome va ser defensat per companys de pilot, com ara Nairo Quintana, el segon de la general, o Alejandro Valverde, quart. A més, el colombià i Alberto Contador, cinquè, es van oferir a fer públiques també les seves dades fisiològiques.