El Llagostera continua preparant el debut de Lliga contra l´Osasuna, que jugarà d´aquí a dotze dies, i ho fa sabent que encara li queden molts aspectes a millorar si el que vol és engegar amb bon peu la competició domèstica. Després de jugar fins a cinc amistosos de pretemporada, el tècnic Oriol Alsina passa balanç i enumera tot allò que cal corregir perquè la temporada dels gironins a Segona A torni a ser tant o més exitosa que la primera.

L´hàndicap més important que els blaugrana van patir en l´estrena a la categoria de plata va ser l´alarmant falta de gol. Com a exemple dels pèssims registres anotadors cal dir que el Llagostera, amb cinc gols en les primeres dotze jornades, va liderar durant bona part del curs el rànquing del pitjor equip golejador del campionat. Per tant, millorar la relació amb el gol és una de les obsessions d´Alsina. Als Juanjo, Gila, Imaz i Querol, la direcció esportiva hi ha afegit els Benja, Chumbi i Ortuño, per intentar tenir més presència en atac i que les ocasions es transformin en gols. Per l´entrenador blaugrana, els deures més urgents per complir en aquestes dues setmanes que queden de preparació són «millorar el to físic i competitiu» i sobretot «augmentar l´efectivitat golejadora de l´última temporada i també no perdonar tant, perquè si no ho acabes pagant». En aquest sentit, pel també director esportiu llagosterenc «el curs passat els dos puntes, Sergio León i Arturo, van fer 10 gols i aquesta dada s´ha de millorar». Segons Alsina, «el Llagostera va actuar bé en defensa, però ofensivament no vam estar encertats. I no va ser perquè no generéssim ocasions de gol...».

La infermeria s´ha de buidar

Mentre que el canari Ruymán Hernández continua amb el seu llarg procés de recuperació després de caure lesionat de gravetat (un trencament del lligament encreuat anterior del seu genoll), els davanters Juanjo i Eloy Gila segueixen sense poder vestir-se de curt per jugar els darrers amistosos. Chumbi i Jordi López, de la seva banda, són a punt de reaparèixer després de deixar enrere les seves lesions.

Escassi de central, aprovat

Dissabte passat, en el partit amb el Barcelona B, els dos homes escollits per formar l´eix de la defensa van ser les noves incorporacions: el central Chus Herrero i el migcampista Alberto Escassi. La seva actuació va deixar ben satisfet Oriol Alsina, que es planteja repetir la fórmula en alguna ocasió. Aquesta temporada, les alternatives per formar la parella de centrals són múltiples. Poden actuar en aquesta posició Pedro Alcalá, Jorge García i Ruymán, que continuen de l´any passat. S´hi uneixen el lateral Aimar i el migcampista Tito. Però amb l´arribada de Chus Herrero i la del migcampista defensiu Alberto Escassi, les possibilitats augmenten. «Estem molt contents de tenir tantes alternatives. En podem utilitzar un o altre en funció del rival», valora Alsina, qui destaca l´última dupla: «Van ratllar a un alt nivell. El perfil d´Escassi és contundent, agressiu i pot actuar al doble pivot. En Chus té més qualitat, una millor sortida de la pilota, és molt llest i es posiciona molt bé al damunt del terreny de joc».

Un nou amistós

Aquest vespre, a partir de les 20:00 hores, Palamós i Llagostera es veuen les cares en el tradicional Trofeu Vila de Palamós. Els homes d´Alsina i Álvarez es mesuraran al conjunt entrenat per Joan Mármol.