És anecdòtic perquè qui encapçalarà el rànquing golejador a les files llagosterenques quan comenci la competició oficial seran els homes de caràcter ofensiu com els Ortuño, Benja, Chumbi, Imaz, Gila, Juanjo o Querol, però a hores d'ara el màxim golejador del Llagostera en la pretemporada és el migcampista Emilio Sánchez. El nou fitxatge procedent del Mirandés ha sorprès el cos tècnic per la seva ràpida adaptació al grup i els dos gols anotats des dels onze metres en els amistosos davant l'Hospitalet (1-1) i Girona (1-0), l'han convertit en el golejador «sorpresa» dels blaugrana. El primer de deixar clar que la funció golejadora no recaurà en ell quan comenci la Lliga és el mateix Emilio Sánchez. «Que sigui el màxim golejador és totalment anecdòtic», assegura el jugador manxec. Aquests dies de dura preparació física són, segons Emilio Sánchez, «clau» per al futur, un procés que fa pujada per l'exigència física a què són sotmesos els futbolistes però que després agrairan. «Sí, el ritme és dur i les cames ens pesen però estem treballant fort per agafar aquell ritme que necessitarem quan comenci la Lliga».

Sense tenir tancada la porta a més incorporacions, manca un lateral esquerre i un extrem dret, la d'Emilio Sánchez és de moment la setena incorporació del Llagostera 2015-16. Gairebé copiant les mateixes paraules d'un altre nouvingut com és Alberto Escassi, Emilio Sánchez, que viurà la seva primera aventura futbolística a Catalunya després de vestir les samarretes de clubs com el Llevant, el Jaén, el Recreativo o l'Alabès, parla meravelles del seu nou club. «La meva adaptació dins el vestidor del Llagostera ha sigut ràpida, molt bona i estic feliç i content perquè des del primer dia m'han acollit com un més», diu Emilo Sánchez desitjant que «la bona harmonia es reflecteixi al camp amb forma de victòries».

L'aportació d'Emilio Sánchez en l'engranatge blaugrana pot aportar la pausa necessària i una major possessió de la pilota al mig del camp del Llagostera. Ell, amb humilitat, diu que de mica en mica es coneixerà el rol de cadascú dins l'equip, però admet que «la confiança en un mateix és clau per a tot i per a tothom a la vida. Vinc d'un any al Mirandés perjudicat per una lesió que em va tenir una volta aturat i és una situació que no m'havia passat en tota la carrera».

Especialistes en estratègia

Des que el saltenc Pitu Comadevall és a la disciplina del Llagostera, quan la pilota s'ha de plantar a la vora de l'àrea, no hi havia discussió sobre l'autor del llançament. El peu esquerre del gironí era l'encarregat d'executar totes les faltes del seu equip. Ara a Pitu li ha sortit competència perquè Emilio per allà on ha jugat ha estat l'encarregat de picar les faltes. «Som molts i dins d'una plantilla hi ha d'haver més d'un llançador. És cert que en la meva carrera he picat les faltes però són accions que decidirà el míster i el que hem de fer Pitu, jo o qui sigui és posar-ho difícil al míster».

De l'experiència d'haver-s'hi enfrontat el curs passat i pel coneixement que té ara de formar-ne part, Emilio Sánchez valora i defineix així el Llagostera: «Es tracta d'un equip sacrificat i que defensivament posa les coses difícils al rival. A més a més, amb els atacants que han arribat crec que ofensivament pot créixer. Serem humils però a la vegada ambiciosos».