Aquest matí als voltants de les onze, Josep Valentí arribarà a Montilivi acompanyat per l'utiller del Llagostera. La seva missió serà preparar el vestidor visitant i deixar les samarretes i les botes dels jugadors en perfecte estat de revista. Valentí continua col·laborant amb el club després de 30 anys vinculat a càrrecs directius després que aquest estiu hagi deixat la junta com a conseqüència de la transformació en SAE. Ha estat dotze anys president, en dues etapes, però també vicepresident, vocal, delegat i és una de les persones més autoritzades per parlar de l'entitat. Aquesta temporada no ha arrencat bé, però adverteix que "conec bé l'Oriol i lluitarà per pujar el Llagostera a Primera. Farà la Ciutat Esportiva i serà un referent. No sé quan trigarà, però aquest aconsegueix tot allò que es proposa".

Aquesta tarda Valentí tornarà a viure des de dintre un derbi contra el Girona "absolutament impensable" fa ben pocs anys, quan els partits de la màxima rivalitat que disputava el Llagostera eren "contra el Cassà, el Tossa, el Caldes o el Cristinenc". A l'estiu amb la transformació en SAE va sortir de la junta però de seguida li van oferir continuar col·laborant amb les tasques que ja feia: ajudar l'utiller amb els preparatius del vestidor en els partits de casa i també en aquells desplaçaments propers, com Girona, Tarragona o Saragossa. L'expresident diu que "sóc de les poques persones que l'Oriol deixa entrar al vestidor, perquè ho té sagrat. De seguida em va dir que podia continuar col·laborant. Jo aquesta feina ja la feia quan era president i sé absolutament de què va".

Isabel Tarragó va assumir la presidència amb el debut de l'equip a Primera Catalana, un èxit que aleshores ja era "espectacular" i que va seguir amb els ascensos a Tercera, Segona B i Segona A. El club ja té ben poc a veure amb aquell que ell havia començat a dirigir amb l'ara entrenador actuant de davanter, tot primer, i més tard agafant-lo de tècnic per iniciar l'escalada des de Segona Regional. El club juga ara a Palamós i al poble hi manté el filial i els equips base, tot i que poden acabar marxant-ne en funció d'on s'acabi fent la Ciutat Esportiva. "Pot passar", diu Valentí, que ràpidament destaca que "a Llagostera el problema és que sempre hi van els mateixos a futbol, tant si juguem a Segona Regional com a Segona A".

Com d'altres analistes, preveu avui un derbi ígualat "en què la clau serà marcar primer". Josep Valentí té clar que guanyar a Montilivi "costarà molt" perquè "el Girona té un gran equip encara que potser no està tant fi com la temporada passada". El Llagostera "necessita sumar" independentment de l'escenari que visiti i per això l'exdirectiu espera que "si no pot ser la victòria, almenys l'Oriol trobi la manera de treure un empat". Ell ho seguirà des dels budells de Montilivi, amb un somriure per veure el seu Llagostera disputant un derbi amb el Girona a l'elit.