El Llagostera ha invertit uns 250.000 euros en millores al Nou Estadi de Palamós des que el juliol de 2014 va confirmar que hi jugaria els seus partits de Segona A com a local. Les actuacions principals s'han fet aquest estiu amb la instal·lació dels torns d'accés i de cadires a tota la grada -fins aleshores només n'hi havia a tribuna per exigència de la LFP. Aquesta setmana també s'hi està fent una reforma important i necessària, el canvi de gespa, que no s'havia tocat des de la inauguració de l'estadi el 29 d'agost de 1989 amb un amistós contra el Barça. Es pot dir que, gràcies al Llagostera, Palamós té un Nou Estadi 26 anys després.

El club blaugrana ha finançat la gran majoria de les obres de millora que s'han fet a l'equipament en els últims quinze mesos, a banda de col·laborar també amb el club del municipi, el Palamós CF, amb una subvenció mensual. L'acord d'usos que es va firmar l'estiu de l'any passat va ser per cinc temporades, essent, per tant, l'actual, la segona del Llagostera a la instal·lació de la Costa Brava, una marca introduïda recentment a la seva denominació aprofitant la transformació en SAE.

Amb el canvi de gespa que s'està fent aquests dies i que ha de culminar entre avui i demà, per tenir-ho tot a punt per al partit contra l'Elx de diumenge (17.00), es tancarà una primera part de les obres de reforma al camp que haurà de tenir continuïtat, si el Llagostera manté la categoria, amb la construcció de la Unitat de Control Operatiu (UCO), en la qual es concentren tots els serveis de seguretat fent un seguiment de la grada a través d'una vintena de càmeres. Aquesta millora requereix una inversió mínima de 250.000 euros, i club i ajuntament hauran de negociar-ho segurament per implantar-la a partir de la temporada que ve.

«L'Ajuntament té pendent adequar millor una sala pels controls antidopatge i ampliar el vestidor dels àrbitres. La resta d'actuacions han anat a càrrec sempre del Llagostera, que era una condició que havia posat l'Ajuntament quan van venir aquí, que no ens podia costar diners i que no es podia perjudicar el club local, explicava ahir el regidor d'esports Joan Barba. Segons ell l'entesa entre les tres parts és «perfecta» i va destacar que si havien acceptat fer el canvi de gespa ara (es va presentar oficialment divendres) era perquè «el Llagostera tenia pressa a fer-ho i ha pagat els costos, valorats en 100.000 euros».

El Nou Estadi tenia una capacitat inicial de 4.504 espectadors, xifra que ha quedat ara reduïda a 3.724 per la instal·lació dels seients a totes les graderies. La nova gespa, per altra banda, la instal·la l'empresa garrotxina Royal Verd, que avui té prevista l'arribada dels primers tràilers refrigerats amb la nova catifa verda de Palamós.