Ha arribat el moment d'assaborir el gust de la victòria lluny de la costa Brava. El Llagostera encara aquesta tarda, a partir de les 17:00, una bona oportunitat per pescar els tres punts en un escenari, a priori, ideal perquè així sigui. El Mallorca, el seu rival, és el cuer i no se n'acaba de sortir, de manera que l'objectiu dels blaugrana no és cap altre que el d'estrenar el caseller de victòries com a visitant en el quart desplaçament de la temporada. En els tres anteriors partits a domicili, els d'Alsina han perdut a Lugo (0-1) i a Albacete (1-0), mentre que a Montilivi el resultat va ser d'empat a dos.

No serà fàcil, perquè el Mallorca és una fera ferida que pot atacar en qualsevol moment. Una de les consignes que l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, ha volgut inculcar en la ment dels seus futbolistes és que si s'afronta el duel fent cas a la classificació dels homes del Chapi Ferrer i als decebedors números dels balears en aquest inici de Lliga, s'equivocaran i ho poden pagar car. "Al final de temporada el Mallorca estarà lluitant pel play-off per pujar a Primera perquè té a un tècnic i a uns jugadors excel·lents", advertia el tècnic durant la prèvia del duel de l'Iberostar.

Els gironins afronten el partit carregats de moral i il·lusió per les bones sensacions mostrades en els dos últims duels: en el derbi davant el Girona, els d'Alsina van ser capaços de capgirar un marcador advers en dues ocasions per acabar empatant, mentre que fa una setmana en l'estrena de la nova gespa de l'estadi palamosí, van golejar a un candidat a l'ascens com l'Elx per un contundent 4-1. Per tot plegat, el tècnic dels gironins espera "mantenir la bona dinàmica de joc i resultats", davant un Mallorca que, segons Alsina, "preferiria que hagués guanyat l'últim partit" per no trobar-se'l amb tantes urgències. De l'equip balear, considera que "es troba a la part baixa de la classificació de manera circumstancial perquè té jugadors desequilibrants que poden guanyar un partit en qualsevol moment". Alsina, a més, va destacar l'absència del ?paragua?ià Javier Acuña, que estarà dos mesos de baixa en el quadre mallorquí: "El Mallorca té moltíssims jugadors de qualitat per substituir-lo. Això diu molt de la seva plantilla".

Chumbi, la gran novetat

D'entre els 18 jugadors convocats per viatjar cap a les Balears destaca la presència del davanter Chumbi, absent les últimes jornades per culpa d'un problema muscular. És ben complicat que el murcià surti d'inici, sobretot tenint en compte el bon moment de forma dels atacants blaugrana i que el d'Águilas tot just ha sortit d'una lesió. Qui encara necessita més temps per recuperar-se és Emilio Sánchez, que serà baixa juntament amb René, Ruymán, Querol i Eloy Gila.

Un precedent per recordar

La temporada passada, els gironins van assaltar l'Iberostar de Palma amb una victòria per la mínima gràcies a un gol de l'actual jugador de l'Elx Sergio León. En aquells moments, els blaugrana es trobaven en plena ascensió cap a la part alta i a Mallorca el Llagostera hi va sumar la setena jornada d'imbatibilitat. Per tornar a repetir triomf, Alsina creu que davant el conjunt que entrena Ferrer, el seu equip ha d'aplicar la següent recepta: "Hem d'intentar donar molta velocitat al joc i plantar-nos amb pocs tocs a dalt". Advertia, això sí, que el seu adversari disposa de "jugadors de qualitat que volen tenir la pilota i, malgrat la baixa d'Acuña, disposen de moltíssimes alternatives que ens obligaran a estar atents".

Pel que fa al Mallorca, Ferrer no podrà comptar amb el porter Timon Wellenreuther, concentrat en la ?selecció sub19 alemanya, ni tampoc amb el davanter paraguaià Javi ?Acuña, lesionat. Seran baixa també Thierry Moutinho i Brandon ?Thomas, tots dos amb molèsties físiques.