Derrotes a Lugo, Albacete i Mallorca, sempre per la mínima (1-0), i un empat a Montilivi (2-2), l'únic resultat positiu lluny de Palamós. Aquest és el balanç d'un Llagostera que no rutlla fora de casa (1 punt de 12) i això el penalitza fins al punt de no poder abandonar les temudes places de descens. Si en la golejada davant l'Elx al Nou Estadi (4-1), la segona victòria com a local va servir per abandonar la zona crítica de la categoria i fer un salt fins a la 18a posició, la tercera derrota a domicili patida a l'Iberostar de Palma de Mallorca, torna a situar a l'equip d'Oriol Alsina en els quatre últims llocs: ara mateix els gironins són penúltims amb un botí de set punts de vint-i-quatre possibles.

En l'exercici passat, el del debut a la Segona Divisió A, l'equip llavors entrenat pel navarrès Santi Castillejo, va protagonitzar un inici de Lliga lluny de Palamós un xic millor que l'actual. La temporada passada després de les primeres quatre jornades a fora els blaugrana van sumar quatre punts de dotze en joc, gràcies a la victòria al Miniestadi davant el Barça B (0-1) i l'empat sense gols a Mendizorrotza contra l'Alabès (0-0). Una temporada enrere i com ha passat enguany, els de Castillejo van perdre els dos primers partits del curs lluny de Palamós, a Las Palmas i a Huelva, per inapel·lables 2-0.

Per estrenar el caseller de victòries lluny de casa els llagosterencs tenen un calendari díficil. Els propers quatre desplaçaments dels futbolistes d'Oriol Alsina no seran fàcils. Tret de la visita, a priori assequible, d'aquí a dues jornades al Nuevo San Mamés davant l'actual cuer de la categoria, els altres tres partits a domicili són davant conjunts que han començat la competició en bona forma i ocupen posicions capdavanteres com són l'Alcorcón (5è), el Nàstic (9è) i l'Oviedo (6è).

La irregularitat del Llagostera en aquest inici de Lliga i sobretot la sequera de triomfs a fora de casa ha provocat que en sis de les vuit jornades que s'han disputat, els gironins hagin ocupat, com passa ara, posicions de descens a Segona B. Mentre a casa l'equip se sent còmode i ha superat rivals potents com l'Alabès i l'Elx, a banda de l'Albacete a la Copa, les prestacions baixen considerablement a fora. A Lugo es va perdre amb un gol a l'últim segon un partit força equilibrat, però tant a Albacete com a Palma, la derrota s'ha de considerar justa i no va ser més àmplia per les bones actuacions dels porters René i Moragón o per la falta d'encert dels futbolistes de l'equip rival.

Tot plegat ha convertit els blaugrana en un dels visitants més dèbils de la Lliga Adelante, després del seu escàs botí d'un punt sobre dotze possibles. En aquest rànquing els dos únics equips que ho han fet encara pitjor són el Bilbao Athletic i el Ponferradina, que amb quatre derrotes en quatre sortides ni tant sols han puntuat a domicili. Mentre als bascos això els passa factura -són cuers-, l'equip del Bierzo ha pogut minimitzar els efectes negatius de la sequera lluny del Toralín sumant 10 punts davant del seu públic (tres triomfs i un empat) que li permeten ser a la zona mitjana de la taula. El Llagostera està empatat amb l'Almeria i el Mallorca com a següents equips visitants més dèbils després de només haver tret un punt fora dels seus estadis.