Hi ha victòries que valen més de tres punts. Els que ahir va sumar la Unió Esportiva Llagostera - Costa Brava treuen els gironins de la zona de descens, reforçant la confiança d'un equip amb una capacitat innata per competir. El Reial Valladolid, igual que abans l'Elx, va ser víctima de la seva pròpia condició de favorits en una categoria en què res es guanya sense sofriment.

És precisament en això en el que la plantilla d'Oriol Alsina basa la seva fortalesa. El Llagostera hi està acostumat, sap què és sentir-se inferior, però no per això deixa de perseguir els seus somnis. El Llagostera és la classe "obrera" de la Lliga Adelante i potser per aquest motiu els triomfs se celebren a taula i amb un bon àpat. En el cas d'Alsina, amb un bon llobarro al forn. Al seu homòleg a Valladolid, ahir només li van quedar les espines d'una banqueta en què sembla que té les hores comptades. Garitano i el seu equip van ser testimonis d'una tarda perfecta al Nou Municipal Palamós-Costa Brava.

Ja en la prèvia del partit, el club va exhibir el seu nou model de futbol base. Una aposta ambiciosa per situar el planter a l'alçada de les exigències d'un equip de futbol professional. Ahir a Palamós hi havia més de 2.000 persones, la millor entrada d'aquesta temporada. La majoria d'espectadors, jugadors de les categories inferiors del club, que durant els 90 minuts van animar, van gaudir i van somiar a convertir-se en els futurs protagonistes de la història del Llagostera. Coincidint amb l'acte de presentació, l'equip va regalar al públic assistent la seva millor versió donant exemple als més joves del que representa vestir els colors del club gironí. El següent repte dels de la Costa Brava potser és que en els propers anys algun dels jugadors que formin part de la primera plantilla, sigui un dels joves que ahir va saltar amb els gols de Juanjo, Benja i Juanto.