Treu pit. Oriol Alsina està satisfet perquè les sensacions d'aquest Llagostera amb les de fa un any són a anys llum i, a més, a l'hora d'escollir un onze li vénen maldecaps perquè les actuacions positives dels seus futbolistes li fan ballar el cap. Els blaugranes fan aquest matí l'últim entrenament i, a primera hora de la tarda marxen cap a Alcorcón, on demà (18.00) intentaran assolir un repte que de moment se'ls resisteix: gua?nyar lluny del Nou Estadi. Ahir, en la roda de premsa realitzada a Palafrugell, el tècnic va deixar ben clar quin és l'estat anímic que envolta la plantilla després dels dos darrers i brillants resultats, el passi a la següent eliminatòria de la Copa del Rei, eliminant el Saragossa (1-2), i el convincent triomf en la Lliga davant el Valladolid (3-1).

El bon rendiment, tant de titulars, com de suplents, fa que Alsina tingui seriosos dubtes a l'hora de confeccionar l'onze de demà a l'estadi Santo Domingo. «Són dubtes positius per fer l'equip titular i en tres o quatre posicions no sé a qui posar», va admetre el preparador, afegint que aquest problema «no em passava la temporada passada». L'alegria d'Alsina, però, no és completa perquè si bé a casa els gironins han guanyat tres partits, amb l'afegit d'oferir un bon espectacle golejador davant l'Alabès (3-0), l'Elx (4-1) i el Valladolid (3-1), convertint-se en el conjunt local més golejador juntament amb l'Oviedo (10), a fora les coses no rutllen com es voldria.

Guanyar fora de casa és el repte que vol superar demà el Llagostera perquè lluny de la Costa Brava els del Gironès hi han perdut tres partits i n'han empatat un, a Girona (2-2). Segons Alsina, «a domicili els resultats no ens han acompanyat i tot i merèixer més sort, allò que compta és el fet que en quatre partits només hem fet un punt». Per fer bo el 3 a 1 de l'última jornada contra el Valladolid, Alsina té clar que cal aprovar aquest examen, i, per això, admet que «l'assignatura pendent és la d'oferir un bon rendiment a fora i millorar els actuals registres». L'entrenador maresmenc promet que per tornar cap a Palamós amb la primera victòria sumada a fora els seus jugadors «saltaran al camp amb un punt que el defensarem a mort i l'objectiu serà agafar els altres dos»; una cosa té clara l'entrenador dels blaugrana: «serà difícil, perquè, per mi, l'Alcorcón, és un dels sis primers equips per entrenador i jugadors».

Al duel de demà, gironins i madrilenys hi arriben amb dinàmiques oposades. Mentre els d'Oriol Alsina han guanyat els dos últims partits, el de Copa a Saragossa (1-2) i el de Lliga contra el Valladolid (3-1), l'equip de López Muñiz ve de perdre contra l'Osca (0-1) i a Oviedo (3-2), tot i que això no fa variar el discurs d'Oriol Alsina. Segons ell «les dinàmiques hi són per trencar-les i algú dels dos ho farà, segur. És obvi que prefereixo venir d'una dinàmica positiva perquè és bo per al jugador, però preferiria que l'Alcorcón hagués guanyat l'últim partit». L'entrenador està convençut que el rival de demà «sortirà amb el ganivet entre les dents».

«La diferència d'aquest Llagostera amb el de la temporada passada és moltíssima», subratlla el tècnic del conjunt gironí. Com va explicar aquest diari, l'actual Llagostera ha superat els registres de l'anterior que havia dirigit en les nou primeres jornades de la lliga passada el navarrès Santi Castillejo. Aquesta reflexió va agradar a Alsina, que va esplaiar-se dient que «no hi ha comparació possible amb aquest Llagostera i el de la temporada passada, per exemple, portem un 20% més de punts que fa un any i això és una exageració». El tècnic va afegir més diferències a favor de l'actual Llagostera respecte al de fa un any: «Fa una temporada érem els ?menys golejadors (3) i ara som dels que més marquem de la categoria, també hem guanyat més partits, l´única llàstima és que ara encaixem més gols però és perquè assumim més riscos».

El Llagostera recupera David Querol mentre que té les baixes d'Eloy Gila, Ruymán i René. Escassi, que va abandonar el rectangle de joc en els últims compassos del partit davant el Valladolid, està al 100% i serà un fix en l'onze de demà. Pel que fa a la porteria, tot i les dues bones actuacions del jove Ratti, no és segur que l'argentí tingui continuïtat a Santo Domingo. A més, en un parell de setmanes, René tornarà de la lesió.