Era qüestió de temps. Estava cantat. Tard o d'hora, Nàstic i Llagostera s'havien de tornar a veure les cares. Des que al mes de juny del 2014 tots dos equips van protagonitzar una tensa i polèmica promoció d'ascens a Segona A, amb final feliç per als blaugrana i un enorme regust amarg per als tarragonins, que els seus camins no s'havien tornat a creuar. Fins aquesta setmana. Diumenge, al Nou Estadi, es reviurà un duel d'alt voltatge i, tot i que encara dies, a Tarragona i també a terres gironines ja es comença a fer bullir l'olla. Tots dos vestidors han canviat el xip, han endreçat al calaix l'última jornada i comencen a mirar cap a l'horitzó, per on ja treu el cap el que es preveu un partit amb una forta càrrega sentimental per a banda i banda.

«És com un partit més per a mi, amb tres punts en joc com en qualsevol altre. L'única diferència és que no haurem de viatjar massa lluny perquè és un rival català», deia Oriol Alsina el diumenge, just després que el seu equip superés el Numància al Palamós-Costa Brava. Va voler ser del tot correcte, encara que el cert és que cada cop més el tècnic blaugrana comença a posar els cinc sentits en un dels partits que més ganes té de viure en primera persona. També el vestidor llagosterenc;?els que hi eren i els que han vingut més tard. Tots plegats saben que a Tarragona se'ls espera amb ganes i ningú es vol perdre la cita. Fa només dos dies, entre valoració i valoració del Llagostera-Numància, alguns ja en deixaven anar alguna sobre el proper desplaçament, en el que l'equip gironí ja té ganes de treure's de sobre els mals números que l'acompanyen lluny de la Costa Brava.

«Jo no hi era, però els companys ja m'han comentat que serà un partit d'alta tensió, en el que hi ha moltíssima rivalitat», deia Escassi, un dels que té més ganes de jugar: «Aquesta mena de partits em tornen boig. Quan hi ha llenya, m'encanta». El malagueny, a més, té ben clar que el Llagostera visitarà el Nou Estadi amb «el cap ben alt» després de guanyar de nou. Amb això i també «carregats de moral», com afegia Samu de los Reyes. «Ens toca d'una vegada per totes guanyar a ?domicili. Hem d'anar a Tarragona a totes perquè encadenar dues victòries seria el màxim», deia el defensor.

També va dir la seva Juanjo Expósito, a qui la rivalitat entre tots dos equips li vindrà de nou. «No sé si serà més o menys especial. El que tinc clar és que serà un partit bonic, com tots els derbis. Però hi ha tres punts en joc, com en cada setmana. Quin lloc millor per començar a guanyar a fora que Tarradona? Ara, si juguéssim al camp de l'Osca, pensaria el mateix», valorava el càntabre. David Querol, que anirà guanyant protagonisme amb el pas dels dies pel seu passat grana, també va començar a dir la seva: «Se'ns presenta una bona oportunitat per escapar del descens. No ho vam aprofitar a Bilbao, així que ens tocarà buscar-la a Tarragona. Serà especial per a mi, però sobretot per al Llagostera».

L'equip s'entrena sense Chus Herrero ni Fran Cruz

Un cop acabada la soferta victòria contra el Numància, a Oriol Alsina se li va preguntar per l'estat de dos dels seus centrals, Fran Cruz i Chus Herrero. Tots dos havien estat titulars i havien acabat el matx amb molèsties. El primer va aguantar els 90 minuts, mentre que el segon va demanar el canvi. Ahir, cap dels dos jugadors es va entrenar en la suau sessió de recuperació que va celebrar la primera plantilla a Palafrugell. Avui l'equip descansa i caldrà esperar a demà per veure quin és el seu estat. Des del cos tècnic s'espera poder comptar tant amb un com amb l'altre, però serà necessari comprovar quina és la seva evolució per determinar si estan en condicions o no de viatjar el cap de setmana cap a Tarragona.