Ara fa a unes setmanes, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, assegurava en la roda de premsa prèvia a un partit del seu equip que fins i tot signaria un empat a zero perquè, i no li falta raó, «no encaixar gols t'assegura, com a mínim, un punt». Aquest conformisme i desig del tècnic no s'està complint i aquesta temporada, jornada rera jornada, els tres porters llagosterencs que s'han repartit les titularitats, René, Moragón i Ratti, no fan altra cosa que recollir pilotes del fons de la seva porteria amb l'única excepció de la victòria per 3-0 contra l'Alabès.

Una ratxa encaixant que ja dura massa i que penalitza encara més. En les catorze jornades de Lliga disputades fins ara, només en una ocasió, els llagosterencs han estat capaços de deixar l'esperat zero que tant reclama Alsina en la seva pròpia porteria. Va ser en la tercera jornada de Lliga i d'això ja en fa més de dos mesos. Aquell diumenge 6 de setembre, els blaugranes es van imposar per 3 a 0 davant l'Alabès amb gols de Pitu (penal), Juanjo i Giva. A més, contra l'equip basc, per primera i única vegada l'andalús René i en conjunt l'equip gironí, van veure com cap pilota sobrepassava la línia de gol pròpia.

Després d'aquell 3 a 0 contra l'Alavés, René Román, es va lesionar en la següent jornada de Lliga al Carlos Belmonte d'Albacete (1-0). Precisament, va ser a partir d'aquell dia i en aquell darrer partit amb René sota pals que els gironins van començar la ratxa negativa de no deixar verge la porteria fins a dia d'avui, una sagnia de gols que encara raja. Ni els substituts de René, primer Moragón (4 partits, 6 gols), ni més tard Ratti (3 partits, 8 gols), van poder evitar que els davanters rivals perforéssin la xarxa llagosterenca.

Amb la reaparició de René tampoc s'aconsegueix tancar la porta amb pany i clau. Fa tres jornades, l'intocable porter andalús, deixava enrera la lesió patida a Albacete, (fractura al cap de l'húmer), i reapareixia a San Mamés (2-0). El retorn, però, del porter que inspira més confiança a Alsina tampoc ha servit per taponar l'hemorràgia de gols que ja fa tretze jornades que dura si es comptabilitzen les dues eliminatòries de Copa del Rei que tot i superar-les, els rivals també han aconseguit sucar-hi gol, 2 a 1 davant l'Albacete a Palamós i l'1 a 2 a Saragossa. Amb el capità René sota pals els gironins han continuat rebent gols, l'esmentat 2 a 0 a San Mamés, un davant el Numància a casa (2-1) i dos a Tarragona el passat diumenge. En total, l'ex Jaén, sempre ha encaixat gols en les vuit titularitats que acumula, (7 a la Lliga i 1 a la Copa), amb l'excepció del 3 a 0 davant l'Alabès.