Amb el canvi d'any, més d'un esperava que el Llagostera fes bona la dita: any nou, vida nova. A l'hora de la veritat, d'això, res de res. De moment, el cert és que les victòries no només segueixen sense arribar lluny del Palamós-Costa Brava (desfeta la setmana passada al camp de l'Almeria per 2 a 1), sinó que a més, ara els d'Oriol Alsina tampoc guanyen a casa. Ahir, sense anar més lluny, el Llagostera va caure davant el Leganés per la mínima (0-1) amb un gol de Rubén Peña només començar el partit. I és evident que aquesta combinació no pot ser bona de cap de les maneres.

Els de la Costa Brava continuen sense reaccionar, i això significa que les dificultats per sortir de la zona de descens cada vegada seran més grans. El camí de la victòria no arriba, i els gols encara menys. Ahir, es va poder tornar a comprovar que l'artilleria continua sense pólvora. En canvi, el Leganés va sortir per feina, i en un tres i no res, ja havia fet bona part de la feina. Rubén Peña no va perdonar en la primera gran ocasió que va tenir, i després d'una gran assistència de Gabriel, el davanter del conjunt madrileny va batre René Román amb un xut creuat que no va poder aturar. Autèntic gerro d'aigua freda que encara hauria pogut ser pitjor, si en el minut 16, el Leganés mitjançant Mantovani no hagués estat en situació de fora de joc. Amb el marcador advers, i per si això fos poc, el vent tampoc ajudava. Poc després (18'), el guió del partit hauria pogut canviar si el col·legiat del partit Areces Franco hagués expulsat Pablo Insúa, que finalment només va veure la targeta groga, quan va estirar Imaz que es plantava en solitari davant Serantes.

La conseqüència? La falta que va executar Escassi i que va sortir fregant el pal després d'una bona estirada del porter del Leganés. Abans (12') Juanjo ho havia intentat sense massa perill. Tocava remar contra corrent, i amb la pressió d'haver de remuntar, Samu de Los Reyes ho va tornar a provar sense encert pel Llagostera a la mitja hora de joc. Tres minuts més tard (33'), Rubén Peña, autor de l'únic gol del partit, va tenir a les seves botes la sentència. Per sort, René Román va poder tornar a salvar un gol cantat quan Peña ja havia aconseguit quedar sol davant René a passada de Gabriel.

Tot i les adversitats, el Llagostera ho va seguir provant. En el 36', Pitu ho va provar de falta, però l'esfèrica, un cop més, va sortir fora, aquest cop per damunt del travesser. La sort continuava sense arribar. Era un voler i no poder. A les acaballes del primer temps (38'), el 20 del Leganés va intentar tornar a fer mal, aquest cop amb un xut creuat que per bé del Llagostera va acabar sense èxit. D'aquesta manera, i amb una targeta groga a Pitu es van acabar els primers 45 minuts del partit.

La segona part va arrencar amb canvis en l'onze del Llagostera. Oriol Alsina va fer entrar en el lloc de Pitu, un dels fitxatges d'aquest mercat d'hivern, l'exGirona Marcos Tèbar que d'aquesta manera s'estrenava amb la samarreta de la Unió Esportiva Llagostera. El segon temps havia de ser el de l'esperança, el temps de retrobar-se amb la il·lusió. I a partir d'aquí, Alsina ho va intentar de totes, totes. En el 64' va fer entrar Juanto Ortuño per Jose Carlos conscient que només el gol permetria sumar el primer punt d'aquest 2016. Aquest, malgrat tots els intents no va acabar arribant mai. I ja se sap, sense gol, és impossible que arribi la desitjada reacció.

Ho va provar en el 72' Imaz amb un xut que va acabar sortint per damunt del travesser. El temps passava i ja a la desesperada Oriol Alsina va fer el tercer i definitiu canvi. Rafa Chumbi va substituir Aimar Moratalla: més llenya al foc. Els canvis i l'esforç -el Llagostera va ser l'amo i senyor de la segona part- no van tenir la seva recompensa. Tampoc a partir del 80' quan Areces Franco va expulsar amb vermella directa Pablo Insúa després que aquest bloquegés de forma descarada Jesús Imaz que ja s'havia plantat en solitari davant Serantes. Quedaven deu minuts més l'afegit per intentar trobar com a mínim un gol que permetés igualar el matx, i treure un punt, però el gol no va acabar arribant. Segurament hauria estat el més just, però ja se sap, l'esport és injust, i de moment només una cosa està clara. Les jornades passen, i el Llagostera ?se?gueix sense trobar el camí de la reacció, mentre la permanència ja es troba ara a quatre punts.

Dissabte (18.00 h) a Saragossa, el Llagostera tindrà l'enèsima oportunitat per fer dues coses. La primera, sumar el primer triomf de la temporada a domicili, i la segona, retrobar-se d'una vegada per totes amb la victòria, i és que de l'última ja fa massa temps. Va ser a finals de novembre al Palamós-Costa Brava davant l'Osca (2-0). Des de llavors només un punt de quinze possibles, gràcies a l'empat abans de Nadal contra el Mirandés (0-0).