Un empat és avançar a pas de formiga i no convé. Quan un equip es troba enfonsat al pou de la classificació només val guanyar. Vuit partits sense vèncer, ja acumula el Llagostera. És cert que ahir els homes d'Oriol Alsina van posar el punt i final a quatre derrotes consecutives, però, tenint en compte l'enorme dificultat d'esgarrapar a domicili, cedir dos punts a Palamós no és cap bona notícia. I més quan a l'horitzó més immediat el calendari no dóna treva i et diu que els llagosterencs han de visitar Mendizorrotza, la llar del líder Alabès. A més a més, els gironins ho faran sense un dels seus homes més importants, Alberto Escassi, qui a les acaballes del duel va veure la vermella directa per frenar una contra dels gallecs.

Natalio, amb el deu a l'esquena, va sortir d'inici ocupant la banda dreta de l'atac dels locals amb la intenció d'alimentar de pilotes tant ell com Ríos Reina els dos homes més avançats, els puntes Juanjo i Benja. Els gallecs van sortir endollats des del minut 1: els de Milla, en menys de cinc minuts, ja van arribar en tres ocasions als dominis de René. Als tres minuts un intent de vaselina de Campillo va ser rebutjat pel porter gadità i en el mateix minut un xut d'Iriome es va escapar a l'esquerra de la porteria local. Només un minut més tard els gallecs ho van provar mitjançant un contracop conduït per Pereira, qui després de guanyar-li l'esquena a Jorge García va etzibar un xut massa creuat a la dreta de René.

El primer avís del Llagostera va ser obra del debutant Natalio. Corria el minut sis del primer temps quan una extraordinària acció individual del sevillà Ríos Reina, arribant fins a la línia de fons i deixant assegut al seu rival, Pau Cendrós, va finalitzar amb una assistència cap al nou fitxatge dels gironins. Natalio, dins l'àrea, va xutar l'esfèrica però la defensa visitant va resoldre enviant a córner. Tres minuts més tard qui ho va provar per als locals va ser Benja. El partit no tenia un dominador clar i després d'uns deu primers minuts molt intensos amb arribades a una i altra porteria, el joc es va asserenar i les ocasions van desaparèixer.

Als 18 minuts, el saltenc Pitu hi va voler posar una mica d'acció amb un xut des de la zona de tres quarts, però que el porter del Lugo, José Juan, va aturar sense problemes. A l'altra àrea, una errada del lateral esquerrà Samu de los Reyes, perdent l'esfèrica en una zona perillosa, va permetre als de Milla disposar d'una bona ocasió: Pablo Caballero va estar a punt de fer la rematada amb el cap però la defensa blaugrana, molt atenta, es va avançar a les intencions del davanter visitant. El Llagostera no s'arronsava davant el joc de toc del Lugo i novament Ríos Reina pel costat esquerre va enviar una passada a l'interior de l'àrea que Juanjo no va caçar per centímetres (min. 27).

Per als aficionats que ahir es van apropar a l'estadi Palamós-Costa Brava, veure a la vora de l'àrea Pablo Caballero era sinònim de perill total. Una assistència servida des del costat esquerre al cor de l'àrea va anar a parar molt a prop del punt de penal, i allà, com a pur nou, el botxí de l'ascens directe del Girona a Primera el curs passat no s'ho va pensar dues vegades i va enviar la pilota al pal esquerre de René (min. 29). El primer temps finalitzava sense moviments a l'electrònic, amb un domini altern, però alhora amb una lleugera sensació de perill dels visitants.

L'ensopiment general va presidir els primers minuts de la represa. Gironins i gallecs, més pendents de guardar la roba que d'arriscar, van convertir els dos porters, René i José Juan, en dos espectadors de luxe d'un matx que convidava a fer la becaina. Les oportunitats de gol brillaven per la seva absència i, potser per aquest motiu, Oriol Alsina va decidir moure la banqueta i donar entrada a David Querol per Ríos Reina (min. 61). El reusenc tornava a l'equip després de deixar enrere una lesió. El primer avís de la segona meitat va anar a càrrec dels visitants. David Ferreiro, que havia entrat a la segona part, va xutar des de l'interior de l'àrea però el defensa del Llagostera Aimar, molt atent i ben situat, va refusar a córner (min. 62).

Aquesta arribada va activar i sacsejar els llagosterencs perquè immediatament després els d'Alsina van despertar el públic local mitjançant dues oportunitats seguides, la primera d'elles va ser una centrada del migcampista Pitu Comadevall, que Benja no va poder tocar amb el cap per ben poc (min. 63) i la segona, un xut de Natalio que José Juan va avortar (min. 64). A vint minuts per al final ell mateix va enviar una canonada duríssima, amb molta força i intenció, que el porter rival va rebutjar (min. 70). La millor ocasió del Lugo va ser en una ?desafortunada acció del Llagostera, en què Samu, buscant el rebuig, gairebé es fa un autogol. El punt, per als blaugranes, els serveix de poc: segueixen igual de lluny de la permanència, amb un partit menys.