Sortir a respirar un xic a la superfície o continuar baixant metres cap al fons del mar. El Llagostera fa mil i un esforços per aconseguir la victòria i apropar-se a la salvació però aquesta li és esquiva, com va quedar demostrat en l'última jornada a Elx (1-1) quan, a manca de cinc minuts, l'exblaugrana Sergio León va esguerrar el primer triomf a fora dels d'Alsina.

Ara, a l'estadi Palamós-Costa Brava, on els gironins hi han aconseguit totes les victòries que tenen (6), els jugadors d'Oriol Alsina saben que no poden cedir més terreny i molt menys davant un rival directe que, en cas d'endur-se els tres punts del Costa Brava, agafarien una distància pràcticament inabastable per als llagosterencs.

L'entrenador maresmenc Oriol Alsina reconeix que l'objectiu de superar el Mallorca "serà complicat perquè tenen una plantilla àmplia, de qualitat, però cap rival ens fa por i sabem que som capaços de guanyar qualsevol equip". L'entrenador del Llagostera és conscient que aquesta tarda, davant un rival directe com ho és el Mallorca, l'equip s'hi "juga la vida".

De les opcions de repetir una victòria com la de fa quatre jornades davant l'Albacete (2-0), Alsina es mostra confiat en els seus homes "perquè estem competint bé i a nivell de joc estic satisfet, la llàstima és que per un motiu o un altre no acabem de guanyar ni posar la pilota a dins", va dir amb resignació, afegint que, tot i la transcendència dels tres punts i d'etiquetar el partit de final, "l'equip ha treballat amb la normalitat de sempre, és a dir, al màxim de motivació".

De l'equip que dirigeix el gallec Fernando Vázquez, un conjunt dissenyat per ascendir a Primera Divisió i que finalment s'ha vist lluitant per un objectiu diametralment oposat, Oriol Alsina destaca que "el Mallorca té futbolistes d'una extraordinària qualitat i fins i tot tenen jugadors a la banqueta o a la grada que serien titulars en qualsevol equip".

"Durant la setmana podrem descartar algun jugador". Aquesta frase expressada per Oriol Alsina era impossible d'escoltar fa unes setmanes, però ara, coincidint amb la recta final de la competició, sembla que per fi les baixes de futbolistes llagosterencs per culpa de les lesions de mica en mica es van deixant enrere.

Alsina va reconèixer en la roda de premsa prèvia al partit que "aquesta temporada hem estat tan fotuts en l'aspecte de les lesions que ara que en tenim quatre o cinc ho celebrem". Els locals recuperen Masó i Tébar, mentre que José Carlos, Jordi López, Quesada i Ríos Reina, lesionats, són baixes segures. Per últim, Emilio Sánchez i Juanjo són dubte.

La clau de la permanència passa per fer-se forts a Palamós tenint en compte que, en les darreres sis jornades de Lliga, els del Gironès hauran de disputar quatre partits a casa, una circumstància que pot resultar decisiva a tenor dels pèssims números a fora (2 punts de 45). Alsina ho valora dient que "a casa estem tenint un bon rendiment i esperem que quan arribin aquests quatre últims partits a casa siguin determinants".

Per part del conjunt balear, el tècnic Fernando Vázquez no podrà comptar amb els lesionats Óscar Díaz i David Costas i amb la necessitat de puntuar sabent que dimecres disputen el partit ajornat a Osca. Pereira i Joan Oriol tornaran a estar disponibles per a l'equip.

Un darrer precedent dolorós i que va portar conseqüències. La temporada passada la visita del Mallorca es va saldar amb una contundent derrota de l'equip dirigit per l'actual tècnic de l'Olot, Santi Castillejo. El sever correctiu (1-4) li va acabar costant el càrrec al tècnic navarrès, qui després de nou jornades a la banqueta llagosterenca i de situar els gironins en la zona de descens va ser rellevat per la tripleta tècnica formada per Lluís Carrillo, Oriol Alsina i Òscar Álvarez.