El partit Llagostera-Nàstic de dissabte (18 h) escalfa motors i també els ànims. El clima, tal com va passar en el partit de la primera volta, quan el club grana va publicar el cartell promocional del matx amb la paraula Venvinguts, amb la v baixa de Vendeta, tot i que més tard van rectificar a instàncies dels Mossos d'Esquadra, continua sent poc amistós: ara es viu un altre episodi de la rivalitat que tenen aquests dos equips des que els blaugrana van pujar a Segona A el 2014 eliminant els grana, amb l'anunci fet pel president tarragoní, Josep Maria Andreu, de no asseure's a la llotja al costat de la presidenta Isabel Tarragó. Andreu s'estima més anar al sector on hi haurà els aficionats de Tarragona i això ha fet revifar el foc de la polèmica.

Un foc que entre directives i aficionats pot estar molt viu, però, no de portes endins el vestidor. Ahir, l'ex-Nàstic David Querol va rebaixar la tensió perquè a la plantilla llagosterenca només la preocupen els tres punts que hi haurà en joc en la seva lluita contrarellotge per a la permanència. Segons el davanter reusenc, el partit contra els tarragonins «serà especial perquè vaig ser un any allà i el tracte va ser molt bo, tot i que el final no va ser positiu». El desenllaç del qual feia referència és l'eliminatòria del curs 2013/14, que es va endur l'equip d'Oriol Alsina. En aquell doble duel l'ara davanter dels blaugrana defensava els colors del Nàstic i poques setmanes després Querol sí que faria el salt a la Segona Divisió A signant pels ?gironins. De la polèmica generada ja fa un parell anys, el reusenc se'n vol mantenir al marge: «Jo no vull mirar comentaris que es fan des de fora de l'àmbit esportiu, no m'hi vull ficar perquè jo només penso en el partit i en els tres punts». El davanter del Llagostera prefereix no atiar el foc de la polèmica perquè «només és un partit més, sí que és un derbi bonic i interessant perquè nosaltres ens hi juguem la salvació i ells l'ascens».

El Nàstic (4t amb 53 punts) contra el Llagostera (20è amb 32). Fent un cop d'ull a la classificació, molts aficionats posarien un dos a la travessa, però, tenint en compte la fortalesa dels gironins a casa, això no queda tan clar. David Querol, pensa que «el favorit és el Llagostera perquè a casa estem forts i últimament ho hem demostrat amb victòries». No li falta raó al davanter blaugrana ja que els d'Alsina sumen tres victòries seguides davant l'afició. En el duel de la primera volta, el resultat al Nou Estadi de Tarragona va ser de 2 a 0, un partit que es va començar a tòrcer amb la matinera expulsió d'Escassi fregant la mitja hora de joc. Querol preveu un derbi «diferent» perquè segons ell «jugar amb deu homes a partir del minut 30 davant un equip que està a dalt i imprimeix molt de ritme ens va condicionar i si juguem onze contra onze tindrem opcions de guanyar-los». La diferència de punts entre tots dos conjunts a Querol no el preocupa excessivament perquè «han vingut equips grans i els hem guanyat, com el Valladolid l'Elx o l'Alcorcón».

Autor de cinc gols amb el Llagostera, Querol, repassa aquella temporada vestit de grana i sobretot aquella promoció d'ascens tan polèmica: «Recordo el partit a Llagostera i que va ser molt vibrant però són coses del passat». Amb vuit finals per davant, Querol es mostra optimista de les possibilitats de permanència del Llagostera. Per al ràpid extrem reusenc «la salvació la veig bé perquè tenim més partits a casa que a fora i això és positiu».

En la darrera jornada disputada a Sòria el col·legiat del Numància-Llagostera va assenyalar un penal per unes mans de Querol quan la pilota havia impactat a la cara del davanter. Segons Querol, els arbitratges sí que han perjudicat els del Gironès aquesta temporada i en el tram final creu que «sí que seran decisius els arbitratges, però crec que no hem d'entrar en aquests aspectes, segur que volen xiular bé i a vegades s'equivoquen, a favor o en contra».

Aquesta vegada la directiva ?d'Isabel Tarragó no ha regalat entrades a discreció com ha passat darrerament, però, Querol pensa que les grades de l'estadi palamosí tornaran a fer patxoca. «Jo crec que l'estadi estarà ple, desconec si ells tindran 600 o 700 entrades, així que mitja grada serà nostra i l'altra part, seva». Qüestionat, una vegada més si considera que qui inicia tota la polèmica a l'entorn dels Llagostera-Nàstic i viceversa són els tarragonins, David Querol, ho té clar, pilotes fora i centrat en allò que passarà damunt la gespa: «Jo no entraré en això, és cosa dels de dalt».