El somni de la permanència continua viu. La desena victòria del Llagostera, totes elles a casa, confirma una vegada més la solidesa i fortalesa dels d'Alsina quan aquests juguen a Palamós. Ja pot ser davant un monstre com l'Oviedo, com els va anomenar el maresmenc en la prèvia, un conjunt que lluita per l'ascens a Primera, que els gironins a l'estadi palamosí es transformen i ofereixen una versió imperiosa que els converteix en un equip gairebé insuperable.

A més, el Llagostera viu encomanat a la ratxa de Natalio. Ahir el valencià novament va ser l'heroi dels gironins amb dos gols més que fan que sigui el pitxitxi dels llagosterencs en solitari, set gols en els darrers set partits. La primera acció atacant amb perill va ser per als d'Alsina, amb una assistència d'Imaz que va anar a parar als peus de Samu, però l'andalús va enviar un xut que va marxar a l'esquerra de Rubén Miño.

Amb els porters René i Miño com uns espectadors més, els seus companys intentaven crear alguna jugada de mèrit, però, de xut entre els tres pals cap ni un en els primers 15 minuts. El panorama, però, va canviar i va créixer en revolucions quan una pilota llarga enviada per Juanjo la va controlar el davanter de Canals, Natalio, que es va desfer d'un rival i després d'un precís retall dins l'àrea, el davanter del Llagostera va definir a la perfecció enviant-li la pilota ajustada al pal esquerre de Rubén Miño fent pujar el primer gol al marcador al minut 18.

Els gironins, a diferència dels dos darrers partits a casa, contra el Bilbao Athletic i Nàstic, s'avançaven a l'electrònic davant un Oviedo que volia però no podia. El davanter dels asturians, Toché, va enviar un xut des de la frontal que va aturar René sense problemes, però de perill real a la porteria local, res de res. La missió del Llagostera era clara, calia serrar les dents, picar molta pedra i aplicar allò que demana Alsina als seus homes, una intensitat i agressivitat esportiva total per mirar d'assegurar o incrementar el mínim avantatge.

La segona meitat va començar amb una doble ocasió per a José Carlos, que va enviar un xut des de la frontal que Rubén Miño va refusar i immediatament després, Imaz li va tornar a cedir la pilota a l'andalús però el segon xut d'aquest va marxar als núvols. La doble rèplica dels visitants va fer tremolar als 3.099 espectadors de l'estadi Palamós-Costa Brava. Al minut 49, un xut de Susaeta des de l'interior de l'àrea llagosterenca la va refusar amb el peu dret el porter René, el refús va anar a parar novament als peus de Toché que, incomprensiblement i afortunadament pels interessos dels d'Alsina, el xut a porteria buida va marxar fregant el pal dret de la porteria dels locals.

L'equip de David Generelo vivia els millors moments i pressionava fins a tancar als gironins prop dels dominis de René. Enmig d'aquest domini visitant, els blaugranes van trobar una escletxa d'aire quan al minut 54 una bona acció individual de José Carlos va acabar amb una mitja xilena de Natalio a fora.

El malson Koné continuava amb l'amenaça. Des de la banda dreta, Susaeta va enviar una assistència perfecta molt a prop del punt de penal, allà i tal com venia, el davanter de l'Oviedo va xutar sense pensar-s'ho dues vegades i llavors va aparèixer René que amb la seva decisiva intervenció va refusar un gol segur a córner.

Els gironins volien el 2 a 0 per no arribar a les acaballes amb massa patiment, tenint en compte, la cada vegada major pressió i atacs dels visitants. Al minut 74, una falta de Ruymán a Susaeta li va costar la targeta groga al defensa canari i a més a més, un càstig perillós ja que Edu Bedia a l'interior de la mitja lluna disposava d'una bona oportunitat per empatar. El xut del jugador visitant, però, es va estavellar al travesser.

El Llagostera resistia i es defensava com un gat panxa enlaire. El patiment va anar a menys quan l'esquerra de Pitu va aparèixer per enviar des del costat esquerra una pilota a l'interior de l'àrea, allà, una vegada més, l'home més enratxat dels llagosterencs, Natalio, va posar el peu dret per fer pujar un 2 a 0, que tot i no ser definitiu sí que aportava una dosi de tranquil·litat enorme al minut 81 de partit.

Els cinc minuts d'afegit que van mostrar des de la banda van encendre els ànims dels locals, però el Llagostera, que ja no guanyava per la mínima, va assegurar-se un triomf vital a manca a cinc jornades per al final. Afortunadament, els d'Alsina diumenge vinent tornen a jugar a casa, davant el Còrdova, i això és sinònim de bona collita.