Neix el CF Palamós Costa Brava. Desapareix la UE Llagostera, tot i que la idea dels impulsors de la fusió és que al municipi del Gironès hi segueixin jugant, amb la nova denominació, això sí, una part de l'ampli futbol base de què disposaran. Aquesta va ser la principal revelació de la roda de premsa conjunta que van fer ahir a la tarda, d'urgència després que s'hagués filtrat la notícia de la fusió, els dos presidents, Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez. El nou club inclourà en la seva denominació oficial la nomenclatura Palamós Costa Brava, l'escenari dels partits, i jugarà amb els colors groc i blau del degà, tot i que serà inscrit amb un nou número a la Federació. L'equipació blaugrana serà la reserva. La UE Llagostera i els actuals Palamós CF i FE Palamós quedaran «congelats» tot i que Joan Pau Pérez va advertir que en l'acord de fusió «establirem unes clàusules per blindar-nos, que segur que no haurem de fer servir mai, per si mai passés qualsevol cosa i la SAE marxés del municipi poder mantenir futbol a Palamós».

Superat el mal tràngol d'admetre que l'entesa que s'està gestant representarà la desaparició d'un Llagostera que a còpia d'èxits esportius havia posat al mapa del futbol espanyol un petit poble de 8.200 habitants del Gironès, els dos presidents van poder desgranar més detalls del projecte. La paraula «ambició» va ser repetida diverses vegades, així com també que «treballant junts, tots hi sortim guanyant». La idea és tenir un primer equip a Segona A o B, un altre a Tercera i un darrer a Primera Catalana, si el filial blaugrana confirma l'ascens.

Ara la pilota és a la teulada dels socis del degà (avui a les vuit del vespre hi ha una reunió informativa al Teatre de la Gorga i el proper 17 de juny s'haurà de votar la fusió en una assemblea) i en mans dels accionistes del Llagostera on, en aquest cas, no hi ha d'haver cap problema per tirar endavant el projecte perquè la majoria accionarial pertany a la familia Alsina-Tarragó (la votació es farà la setmana del 20 al 26 de juny). També hi tindrà alguna cosa a dir la Federació, tot i que ahir en la seva compareixença els responsables del nou projecte van assegurar que «hem fet les primeres consultes i no hi ha d'haver cap problema, tot i que durant aquesta setmana hem de fer noves trobades per tal de definir quins passos cal seguir». Que el Llagostera sigui una SAE i el Palamós actual no (l'antiga que funcionava quan el degà va militar a Segona A està aturada pels deutes que arrossegava perquè jugant a Tercera no cal tenir-la activa), en paraules de Tarragó i Pérez, no ha de representar cap obstacle per a la fusió.

La nova entitat surt amb vocació de ser un «referent» per al futbol gironí i català i ja presumeix de disposar del futbol base més potent de tota la província «amb més de 600 nens i 35 equips». «El més important és que cap nen es quedi sense jugar. Tindrem dos seus, una a Llagostera i l'altra a Palamós», va especificar la presidenta del club blaugrana. Preguntada per què sentia davant la desaparició de Llagostera del nom va respondre que «sempre quedarà a la història que una part del club ve d'allà». Ara es treballa per crear una junta mixta on entrin també dirigents del Palamós i també es vol desencallar el projecte de Ciutat Esportiva, tot i que, per falta de terrenys, no es construirà en aquest municipi.

Els dos clubs han exposat el seu projecte als dos ajuntaments, tant a Palamós com a Llagostera, i esperen que les dues parts els mantinguin el suport institucional mostrat fins ara.