Que el futbol i l'actualitat merament esportiva tornin a recuperar tot el protagonisme és l'únic que interessa a Oriol Alsina. Després de tot el rebombori que ha ocasionat l'intent fallit de fusió entre el Llagostera i el Palamós, el tècnic blaugrana va voler passar de puntetes sobre aquest afer ahir en la roda de premsa celebrada a Palafrugell, dedicant tota l'atenció al transcendental duel de demà al camp del Mirandés. Alsina no vol que els temes institucionals enrareixin l'excel·lent moment de joc i resultats que viu l'equip, amb les dues victòries consecutives (contra Oviedo i Còrdova). És per això, que abans de posar rumb cap a terres burgaleses, l'entrenador va voler deixar ben clar que la fusió fallida «ha afectat zero el vestidor» perquè «els jugadors n'han estat aïllats i concentrats al cent per cent en el futbol».

Un cop més, i ja en van un grapat de setmanes seguides, es parla de final. Alsina, anava fins i tot més enllà i treia la calculadora, destacant que «queden quatre partits de lliga i n'hem de guanyar tres», i va lamentar que «la passada jornada els resultats no ens van acompanyar». Aquest cap de setmana si els d'Alsina fan els deures i aconsegueixen per fi estrenar-se a domicili en el dissetè intent, podrien retallar punts tenint en compte que els rivals directes s'enfronten davant equips amb aspiracions d'ascens. Això ho té ben en compte Oriol Alsina:?«Si nosaltres guanyem, aquesta setmana podríem quedar a dos o a un punt de la permanència perquè tots no guanyaran». A més, com recordava el tècnic blaugrana «dimecres ens visita l'Almeria», un rival directe dels gironins en la lluita per no baixar. Tots aquests càlculs passen, però, «per guanyar perquè és cert que amb un empat continuaríem vius, però una derrota ens enviaria a la UVI i després hauríem de fer un tres de tres».

El factor Terrazas

Del rival de demà, un Mirandés que en la passada jornada va caure per 4 a 1 al Carlos Tartiere i pràcticament s'acomiadava de les opcions de play-off, Alsina deia que «juga amb molta intensitat i és el màxim golejador (54 gols) de la categoria». Segons el maresmenc, «ens trobarem a un equip ferit per la golejada a Oviedo i a més, encara voldrà esgotar les possibilitats de fer la promoció». Un factor clau en aquest partit és Carlos Terrazas, el tècnic rival, qui els té ben estudiats en ser un habitual de l'estadi palamosí perquè els contrincants que deixa el Llagostera els recull el Mirandés. Per Alsina, «Terrazas és un dels entrenadors més pencaires, no en té prou de veure els partits per la tele sinó que sempre ve aquí, això fa que ens conegui molt».

Que els blaugrana es troben en el moment més dolç del campionat, amb cinc victòries, dos empats i tres derrotes, és una evidència que Alsina valora i molt, per això, va reptar als mitjans ahir presents a contestar aquesta pregunta: «Si agafeu la classificació dels últims deu partits de Lliga, sabeu quin equip va líder?». La resposta la va respondre ell mateix, amb un contundent «el Llagostera, juntament amb dos equips més». Alhora va comentar que «a vegades ens quedem amb el partit dolent d'Osca (3-1) o a Valladolid (3-0), però si dividim la Lliga en quatre parts de deu partits, en l'última som els líders empatats amb dos més».

Per endur-se per primera vegada els tres punts lluny de Palamós, Alsina creu que «darrerament en algun desplaçament com a Elx o a Ponferrada mereíxiem més premi, però, la clau és sortir amb una mentalitat guanyadora i creure com ens passa a casa que som capaços de superar qualsevol».

Poc a dir sobre la fusió

Malgrat els intents en aprofundir un xic més en tot l'enrenou institucional que ha viscut el club durant aquests dies, Alsina va passar-hi força de puntetes. «Tot està liquidat, perquè no hi ha opció de fer res, la relació amb el Palamós és extraordinària», es va limitar a dir. Pel que fa al vestidor va confessar que « els jugadors en passen de tot això, no els interessa». Qüestionat per com ha quedat la relació amb l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va ser taxatiu:?«Vull que parlem del partit davant el Mirandés, em vull centrar en el partit, si voleu saber més coses truqueu a la presidenta que és qui s'ocupa de tot això, la meva parcel·la és l'esportiva».

Nando i Juanjo, les baixes

A Anduva no hi seran els lesionats Nando Quesada ni Juanjo; aquest últim, a més a més està sancionat. Serà dubte fins a darrera hora Edu Oriol. Una de les preocupacions d'Alsina és la quantitat de jugadors que es troben a una targeta de la suspensió: René, Escassi, Benja, Tébar, Natalio, Edu Oriol i Fofo.