«El mal ambient a la cuina perjudica el menjar»

29.04.2017 | 00:15
«El mal ambient a la cuina perjudica el menjar»

La terapeuta ayurveda Sabrina Fuentes, gironina, va agafar un dia les maletes i es va traslladar a Menorca. Ara té consulta en aquesta illa, a Girona, a Barcelona i a Madrid

La terapeuta ayurveda Sabrina Fuentes, gironina, va agafar un dia les maletes i es va traslladar a Menorca. Ara té consulta en aquesta illa, a Girona, a Barcelona i a Madrid


Sabrina, quantes vegades li han demanat que canti, i sobretot balli, el «Boys, boys, boys»?

He, he, això m'acompanya des que era petita. Més d'una vegada l'he acabat cantant... però sense ensenyar.

De l'ayurvèdic només en sé que és la dieta que va fer rebaixar quilos a Miguel Bosé, que no és poca cosa.

A més de la dieta ayurvèdica, es va fer un tractament de neteja profunda.

Tan brut anava?

D'energia, home. El tractament ayurvèdic, a més, rejoveneix la persona. No només físicament, també internament.

La pau mental influeix en la salut?

Totalment. La tranquil·litat d'esperit produeix efectes bioquímics en el cos.

Com és possible la pau mental si cada dia ens assabentem de més polítics que ens han estat robant?

La pau mental és també una actitud d'enfrontar-nos a les situacions.

Passar de tot, vaja.

No, si tu estàs tranquil amb tu mateix, afrontes les situacions de la vida d'una altra manera.

Què és el primer que hem de fer, només de llevar-nos?

Beure un o dos gots d'aigua i evacuar. Evacuar és el més important. Després de beure el got d'aigua, ens hem d'asseure al vàter i esperar fins a evacuar. L'ideal seria fer això cada matí.

I ja està?

Després, aplicar-nos un oli i fer-nos un automassatge, per millorar la circulació i el sistema limfàtic. Per acabar, una estona de meditació. O ioga. I després esmorzar amb calma.

No se'ns haurà fet l'hora de dinar?

En fer tot això, jo trigo una hora.

Observo que dona especial importància al sistema digestiu.

És que el sistema digestiu és bàsic per a la salut.

Avui molta gent dina fora de casa. Això ens perjudica?

No necessàriament, es pot menjar a fora i menjar sa. Els que són perjudicials són els restaurants que tenen mal ambient a la cuina.

Perdó?

El mal ambient a la cuina, les males vibracions, es traslladen al menjar que preparen. D'aquelles cuines de Pesadilla en la cocina, amb tanta crispació i crits, no en pot sortir menjar sa. Per això als monestirs sempre posaven de cuiner el monjo més tranquil.

Bona part de la seva clientela són actors i estudiants de teatre. Tan malament està aquesta professió?

Al contrari, els actors són gent que treballa molt l'àmbit intern, les emocions, etc. Són molt conscients del que podrien millorar. En tracto molts, sí.

Va marxar a Menorca perquè a Girona no hi ha pau mental?

Sí (riu). A les ciutats es viu a un ritme molt elevat. Vaig anar a Menorca de vacances, em va agradar, i m'hi vaig traslladar. Allà he trobat la pau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema