El golf lluita des de fa temps per allunyar-se de l'etiqueta elitista que l'acompanya des del seu naixement. Un repte que sembla estar molt a prop. A poc a poc, aquesta pràctica esportiva s'ha anat popularitzant, arribant a més segments de la població. Així ho corroboren des del camp de golf Torremirona, situat al cor de l'Empordà, a la població de Navata.

En els últims 10 anys, els camps de golf s'han posat al dia amb els preus, la gent l'ha començat a descobrir i ha arribat a les escoles. «Actualment s'estan jugant moltes més partides que fa vint-i-cinc anys», expliquen des de Torremirona, que enguany celebren 25 anys de trajectòria.

Tot i això, el perfil que més abunda en els camps de golf és un jugador masculí de més de 55 anys. Baixar la mitjana d'edat dels golfistes és una lluita que batallen tots els camps de golf. L'extensa durada dels partits, al voltant d'unes quatre hores, fa que predominin en els camps de golf jugadors d'edat avançada, jubilats, i empresaris amb certa disponibilitat horària i amb més temps lliure.

Amb la finalitat de guanyar més adeptes, des de la Federació Catalana de Golf treballen per portar el golf a les escoles. L'altra aposta prové des dels camps, com el de Torremirona, que compta amb una Acadèmia de Golf. Els dissabtes al matí una vintena de nens i nenes, d'entre 8 i 12 anys, es donen cita al camp per aprendre a jugar a golf. També organitzen un campus de golf a l'estiu, el millor moment per practicar aquest esport. «Aquests nens són la base del club», asseguren des de Torremirona.

Un dels avantatges del golf és que iniciar-se en aquest esport és relativament senzill. Quan comences a practicar-lo, de seguida pots fer una partida.

El camp de golf de Torremirona organitza tots els dissabtes una competició oficial per regular el handicap dels jugadors, és a dir, el nivell de joc d'un jugador de golf. Aquesta valoració serveix perquè golfistes de diferents nivells puguin competir en un mateix torneig o partit. El sistema de handicap concedeix a cada jugador amateur un nombre de cops a descomptar del nombre total de cops realitzats. Així, un jugador principiant amb un handicap 36 es pot descomptar 36 cops del total, i l'altre jugador amb un bon nivell i un handicap 5 es descomptaria 5 cops. Gràcies a aquest càlcul s'equilibra el nivell dels jugadors. En acabar el torneig, el comitè de competició del club transmet els resultats de tots els jugadors participants a la Federació Catalana de Golf per actualitzar el handicap de cada un d'ells.

D'aquests torneigs que organitza Torremirona, els més atractius i amb més volum de jugadors són aquells que van vinculats a una causa benèfica. És un exemple el de la Marató de TV3, que fan cada any al novembre, el Memorial TorreMirona AECC, que enguany celebra la 12ena edició, i el Torneig Pro-Alzheimer, que arriba a la 5ena edició.

25 anys de trajectòria

El camp de golf de Torremirona va néixer el 1993 com un petit camp de nou forats. En aquests 25 anys de trajectòria, el camp ha crescut en quilòmetres i serveis fins a convertir-se en un consolidat i reconegut camp de primera divisió.

L'any 1998, Torremirona es va convertir en l'autèntic Resort que és actualment. Es va ampliar el camp de joc a 18 forats i va néixer l'hotel Torremirona, un complex de quatre estrelles envoltat per vil·les que es complementa amb un centre esportiu i el club de golf. Paral·lelament, durant aquests anys Torremirona ha anat guanyant més adeptes i avui compta amb al voltant de 150 socis.

Un creixement que es reflectirà en la celebració dels 25 anys del camp de golf Torremirona, que tindrà lloc el pròxim 30 de juny. La jornada comptarà amb un torneig obert a tots els socis, i tot seguit es farà un còctel on es repassarà l'extensa trajectòria del camp de golf.

Ara, Torremirona vol seguir creixent i busca posicionar-se en el top 5 dels camps de Catalunya.