De Roses a Blanes, passant per Palamós, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Torroella de Montgrí, l'Escala, Lloret de Mar, la Bisbal d'Empordà, Albons o Tossa de Mar, els municipis de les comarques gironines, així com diferents barris de la ciutat de Girona, s'omplen entre divendres i dilluns de rues i altres activitats, amb motiu de les festes de Carnaval.

Les festes de Carnaval també són protagonistes en altres municipis de la demarcació, com Banyoles, Santa Coloma de Farners, Girona, Sant Feliu de Pallarols, Olot, Sant Joan de les Abadesses o Vidreres.

Multitudinària rua a Platja d'Aro

Un any més Platja d'Aro (Baix Empordà) ha celebrat el Carnestoltes amb una rua multitudinària. Milers de persones han esperat pacientment als voltants dels carrers més cèntrics de la localitat que passessin les 72 carrosses que conformaven la rua. Una de les més populars ha estat la de la Colla Ruta 66 de Sant Climent de Peralta que simulava un escenari en un concert de Queen, amb una trentena de membres ballant al so de la música del grup britànic.

En Joan Fernàndez explica que van decidir-se per aquesta disfressa arran de la pel·lícula 'Bohemian Rapsody' que repassa la vida de Freddy Mercury. Entre el públic molt bon ambient. La Carme i l'Imma expliquen que cada any assisteixen a la rua i que és "de llarg la més espectacular" de les comarques gironines.

Platja d'Aro ha tornat a veure com el centre de la localitat s'ha transformat aquest dissabte. Més de 4.500 figurants han desfilat per l'Avinguda Cavall Bernat disfressats i posant color a un dels dies més importants per Platja d'Aro des d'un punt de vista econòmic. I és que el Carnestoltes ha tornat a portar milers de visitants. Prop de 70.000 no s'han volgut perdre una festa que s'ha vist acompanyada pel bon clima.

En total han estat 66 carrosses a la tarda a més de les onze que al matí també han sortit. Tot plegat per omplir de festa una de les rues més importants que se celebren a les comarques gironines. Entre les colles una disfressa habitual ha estat la de Freddy Mercury. La Colla de la Ruta 66 de Sant Climent de Peralta (Baix Empordà) ha estat una de les que ha sortit amb aquesta temàtica.

Amb cançons de Queen, una quarantena d'integrants han ballat i gaudit de la festa. En Joan Fernández explica que la de Platja d'Aro és una de les més atractives. "Anem a moltes, però Platja d'Aro és la preferida. Fa vint anys que venim", assenyala.

I és que poder participar en aquesta rua no és fàcil. Les inscripcions s'acaben amb pocs minuts i moltes colles no arriben a temps. "El dia que obren has de fer-ho ràpid, si no, no pots", destaca Fernández.

Entre el públic moltes rialles al pas de les carrosses. Molts dels assistents són habituals de la rua de Platja d'Aro. L'Imma i la Carme venen cada any aprofitant que els seus marits desfilen en una de les comparses. "La veritat és que la de Platja d'Aro és la millor de la Costa Brava. No solem anar en rues, però aquesta no ens la perdem", assenyala l'Imma.

La Maria Rosa també ve cada any, i també per veure una de les colles participants. En el seu cas, diu, la manera de col·laborar és guardant la carrossa al mas. "Nosaltres tenim espai i és clar, és l'únic lloc on la poden deixar". La Maria Rosa diu que "li encanta" poder gaudir d'aquesta festa.

La programació seguirà avui amb diferents activitats enfocades, sobretot, a la mainada. Durant tot el matí, adreçat als més petits, els jocs gegants de Jugantots. A les dotze del migdia, la Rua de Colles Locals a Castell d'Aro; a la tarda, es farà l'espectacle El Petit Lilo amb Actua Produccions. El Carnaval es clourà dimecres, amb l'enterrament de la sardina.

La rua palamosina

A Palamós, el dia va començar a les onze del matí amb la tradicional cercavila de la Grandiosa Rua de Carnaval, amb una batucada acompanyada de la colla Els Pirats. La Gran Rua de Carnaval, però, no va començar fins a dos quarts de quatre de la tarda, quan desenes de comparses i carrosses van iniciar el recorregut més festiu de l'any per les diverses avingudes de la localitat.

L'animació carnavelesca va arribar fins a l'estenedor de xarxes del port, on va arrencar la Festa de Carnaval. En aquest esdeveniment, els participants i visitants van poder gaudir de foodtrucks i música en directe fins a les nou del vespre, quan van començar els concerts de Kharlos Selektah i The Covers Band, que van amenitzar la festa fins a la matinada.

La gran festa de carnaval seguirà avui a dos quarts de dotze del migdia amb una cercavila a l'avinguda de Catalunya. A les sis de la tarda, la Reina i Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les vuit del vespre està prevista una Exhibició de Comparses a la Nau. Els actes de Carnaval acabaran dimecres amb la sentència i mort del Carnestoltes al carrer Cervantes.