Un informe tècnic encarregat per l'Ajuntament d'Anglès dictamina que l'espai de treball de la brigada municipal «no reuneix les condicions mínimes de salut i seguretat establertes a la normativa vigent». El consistori va fer públic ahir l'informe i va anunciar que de manera provisional el centre de treball del servei es desplaçarà a les instal·lacions de la zona esportiva que compleixen els requisits.

L'espai afectat es troba a la part baixa de la nau 2 de l'antiga fàbrica Burés de la localitat al carrer Fàbrica. Segons detalla l'Ajuntament en un comunicat, en l'anterior legislatura les instal·lacions havien estat utilitzades per fer activitats culturals i en l'actual s'havia fet servir de magatzem per ordenar i optimitzar els recursos que havien estat «disgregats en diferents espais del poble».

Les condicions detectades

«El nou centre de treball serà provisionalment la zona esportiva, i l'actual nau 2 s'utilitzarà estrictament com a magatzem provisional», va explicar ahir l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset. «Estem estudiant una nova ubicació on la brigada pugui tenir un espai propi en condicions».

Entre les deficiències que detecta l'informe hi ha el fet que no existeix cap sistema de calefacció, que no hi ha protecció antiincendis i que no està garantida la ventilació. A més, destaca filtracions de pluja i un deteriorament estructural de la nau. En aquest sentit, el document conclou que a causa de la «gravetat de les condicions detectades no és tècnicament viable proposar mesures preventives o correctores».

Alternativa ràpida

Per tant, l'inspector resol que «no és un espai de treball en condicions ambientals, higièniques i de seguretat vàlid per al desenvolupament de les tasques» de la brigada. Les conclusions han portat els tècnics municipals a valorar alternatives per trobar una solució ràpida, eficaç i econòmicament assumible. Una solució possible que hi ha sobre la taula seria habilitar l'edifici de la primera deixalleria municipal.