L´Ajuntament de Figueres ha demanat una subvenció de 60.000 euros a la Generalitat de Catalunya per poder enllaçar l´anella de carrils acabant els trams pendents que hi ha entre la Ronda Sud i la carretera de Llançà. D´altra banda, l´equip de govern també estudiarà la creació de nous punts un cop s´analitzin les enquestes que s´han dut a terme en aquest sentit i també preveu canviar l´ordenança de circulació per permetre que les bicicletes puguin circular per les zones de vianants o les voreres.

L´actual normativa de circulació a la ciutat diu que als parcs públics i a les zones de vianants, les bicicletes conduïdes per majors de 12 anys han de circular pels carrils bici o camins indicats i afegeix que, si no n´hi ha, poden circular-hi excepte quan hi ha aglomeració de vianants. Si se´ls enxampa, se´ls podria imposar una sanció lleu establerta en uns 50 euros. L´àrea de Medi Ambient, però, vol canviar aquesta situació evitant aquest impediment com també a les voreres on sovint es viuen situacions complicades. Amb l´objectiu d´estudiar tota aquesta problemàtica, l´Ajuntament va posar en marxa una enquesta -inclosa dins el Pla de Mobilitat- en què ja han participat uns 250 veïns. La idea és que els ciutadans opinin sobre l´ús d´aquest mitjà de transport a la ciutat i facin les seves aportacions.

Veure les necessitats

El regidor de l´àrea, Pere Giró (CiU), diu que això els servirà per veure si hi ha zones mal previstes, si calen més aparcaments de bicicletes o bé si hi ha barris en què hi ha més necessitat de crear nous carrils, entre d´altres.

Giró admet que els carrers de la ciutat no permeten crear gaires rutes d´aquestes caraterístiques però diu que s´estudiarà ampliar el nombre de carrils en altres punts de la ciutat. De moment, es treballarà per enllaçar els dos carrils.