Les obres de rehabilitació de la coberta de la Plaça del Gra de Figueres avancen i, en aquests moments, els operaris de l'empresa adjudicatària dels treballs, Construccions Guardiola, estan reparant les bases de les columnes que sustenten l'estructura. L'operació s'està duent a terme en grups de sis per garantir-ne l'estabilitat. Un cop s'acabi aquesta fase dels treballs, s'iniciarà el muntatge de la coberta.

L'obra es va adjudicar el passat mes d'octubre amb un període d'execució aproximat de quatre mesos i des de l'Ajuntament asseguren que s'està complint amb els terminis. Els treballs tenen un cost de 249.000 euros.

Una actuació d'urgència

Figueres va decidir tancar aquesta emblemàtica plaça que data del 1886 després que el febrer de l'any passat es detectés que havia volat una teula de la coberta. L'equip de Govern de CiU va determinar traslladar els marxants que hi feien el mercat i fer-hi una actuació integral pel mal estat en què es trobava. En un primer moment, s'hi va fer una intervenció d'urgència amb el desmuntatge de les teules, les bigues i part de la coberta. Posteriorment i després de mesos de tràmits, es va iniciar el procés per rehabilitar-la completament. El mes vinent farà un any que està tancada al públic i s'espera que en els propers mesos s'acabi i es pugui reobrir de nou. La previsió és que els marxants hi puguin tornar en millors condicions després de traslladar-se a la plaça Catalunya.