El fiscal i la defensa han pactat una pena de cinc anys de presó per a a un veí del municipi empordanès de l'Escala que, la matinada del 7 de maig de 2009, va intentar matar una persona durant una baralla en clavar-li un joc de claus al coll.

En el judici, que s'ha celebrat avui a l'Audiència de Girona, s'han assegut en el banc dels acusats els dos homes que es van barallar, Miguel Ángel Gómez, de 32 anys, i Salvador Moreno, de 43, els quals es van barallar a l'exterior d'un bar de l'Escala.

Inicialment, el fiscal sol·licitava per a Gómez una pena de vuit anys per una temptativa d'homicidi i dos per a Moreno per un delicte de lesions.

Una vegada els dos processats han reconegut els fets, assegurant que aquella nit havien begut molt alcohol, el fiscal, que ha aplicat l'atenuant d'embriaguesa, els ha rebaixat la pena a cinc anys i a sis mesos de presó, respectivament.

Els fets van tenir lloc sobre les 04:00 hores del 7 de maig de 2009 quan, segons el fiscal, es va iniciar una baralla i Moreno va assestar un cop de puny a Gómez a la cara, a la qual cosa aquest, "amb la intenció de posar fi a la vida del seu atacant o assumint de forma conscient que li podria causar una ferida mortal", li va clavar unes claus en la banda esquerre del coll.

La víctima va haver de ser intervinguda dues vegades i, ara, després del reconeixement dels fets, fiscal i defensa han pactat una rebaixa de les penes, amb la qual cosa el judici ha quedat vist per a sentència.