L'Ajuntament de Cadaqués ha rebut 110 sol·licituds per participar en les parades de la desena edició de la Fira d'Indians, que el 14 i 15 de juny tornarà a aquesta localitat, que recorda així els costums dels seus avantpassats que van fer les Amèriques.

Les llicències es limitaran de tota manera a setanta, amb prioritat per als veïns i per al foment de la diversitat de productes que s'ofereixen.

Bijuteria, terrisseria, ferreria, vidre, fusta i, fins i tot, alquímia són alguns dels oficis que es podran contemplar en aquesta fira, on també es podran degustar plats i begudes criolles en un ambient d'havaneres i ritmes caribenys.

Els indians, també coneguts com a americans, eren els catalans que van emigrar principalment a Cuba, especialment al segle XIX, per fer fortuna.

Cadaqués ret homenatge a aquells temps amb la fira "1900. Un americà a Cadaqués" i es trasllada a 1900, quan la vila es va vestir de festa per donar la benvinguda a un emigrant del poble que es va fer ric a l'altra banda de l'Atlàntic.

L'èxit de l'experiència de l'any passat farà que de nou en aquesta edició sigui possible una visita guiada a la Casa Serinyana, una de la vintena d'habitatges indianes que es van edificar en aquesta localitat, que no arriba als 2.900 habitants.

Des del consistori s'espera que la xifra de visitants iguali o superi els 10.000 que van passar pel municipi durant el cap de setmana de la fira de l'any passat.