Figueres celebra des d'ahir i fins al proper 12 de juliol la segona edició del "Tastets Surrealistes", que organitzen l'Ajuntament, Comerç Figueres amb el patrocini d'Estrella Damn i la participació de la Fundació Gala-Salvador Dalí. Enguany hi participaran 22 restaurants de la ciutat i els menús es complementaran amb activitats musicals i diverses mostres de cuina en directe amb productes alimentaris de la zona. El projecte, que es va iniciar l'any passat, busca promocionar la ciutat a través de la seva oferta gastronòmica.

Cadascun dels establiments participants oferirà un menú amb sis tastets d'inspiració daliniana que aniran acompanyats del maridatge d'una cervesa de la companyia patrocinadora. Per dinamitzar aquests àpats, a més, s'ha organitzat també "tastets musicals" i "showcookings" a les principals places de la ciutat. També s'han programat múltiples activitats paral·leles que coincidiran amb dates assenyalades com les revetlles de Sant Joan i Sant Pere.

Múltiples actes paral·lels

Sota aquest paraigües de promoció, el 5 de juliol a la Rambla hi haurà la Fira Dizaina de joves dissenyadors i el Festival Beats & Fish de música electrònica per a nens. També hi haurà un concert a la plaça Josep Pla, al local musical La Serradora i a la discoteca Palazzo.

El Jardí acollirà el dia 7 de juliol el "Wood Green School Concert" de Choir i Big Band i pel dia 8 n'hi haurà un altre de bateria de nou a la plaça Josep Pla. Els dies 9, 10 i 11 hi haurà una actuació amb guitarra, cinema a la fresca, la Firarambla, Sardanesa i un cicle de cinema i vi a la Cate, coincidint també amb el 30è aniversari de la mostra del Vi.

Per a les dues revetlles, s'han programat actuacions a la plaça Catalunya.