Una dona de 44 anys de nacionalitat francesa va morir ahir en un accident entre un cotxe i un camió a l'AP-7 a la Jonquera. La víctima anava d'acompanyant en el turisme amb el seu home i va morir en el xoc. L'home va quedar ferit greu i el van traslladar a un centre hospitalari de França en ambulància. El conductor del camió va resultar il·lès. A causa de l'accident hi va haver cues tant a l'AP-7 com a l'A-9 durant més de quatre hores.

L'accident es va produir al voltant de dos quarts d'onze del matí, a tocar de la frontera, al quilòmetre 0,5 de l'autopista AP-7. Per causes que es desconeixen, un cotxe -un Mercedes- i un camió que transportava peces de recanvi van xocar per encalç i, com a conseqüència, va morir la dona.

Una doctora que es trobava a la zona va alertar els serveis d'emergència que la dona estava morta, mentre hi arribaven a socórrer els accidentats. En les tasques d'emergències de l'accident hi van treballar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i una unitat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa a l'afectació viària, es van produir fins a nou quilòmetres de retencions a l'A-9, és a dir, a la banda francesa de l'autopista en sentit sud, cap a la Jonquera. A l'AP-7 també hi va haver cues a causa de l'accident, ja que la via va tenir tallats els seus dos carrils durant una hora i després els vehicles van circular pel voral, indicats pels Mossos d'Esquadra. Cap a dos quarts d'una es va obrir un dels carrils i, a les dues de la tarda, ja es va normalitzar la situació. A l'A-9, però, les retencions van tardar més a normalitzar-se, a dos quarts de dues encara hi havia dos quilòmetres de cues.

Aquest és el segon accident de trànsit que es produeix a les comarques de Girona en poc més d'una setmana. L'últim es va registar el 3 d'octubre en una pista forestal de Riudarenes. Un veí de Santa Coloma de Farners va morir en precipitar-se amb el seu tot terreny per un barranc d'uns 10 metres d'altura a prop del nucli de l'Esparra. Pere Parramon, de 61 anys, aquell matí havia anat a caçar bolets i era conegut a la zona per haver estat el president de l'associació de caçadors Farners-Argimon de Santa Coloma.