19 de febrer de 2015
19.02.2015

El fiscal vol 19 anys per a l'acusat d'un crim en un camp de marihuana

Després de cometre l'assassinat, va embolicar el cos amb plàstic i el va llançar al riu Muga a Castelló

20.02.2015 | 07:25
Els dispositius d´emergències al punt on es va trobar el cadàver.

El fiscal demana 19 anys de presó per a l'acusat de matar a trets un home en una plantació de marihuana a Vila-sacra l'octubre de 2013. L'acusa d'un delicte d'assassinat per traïdoria perquè sosté que el tipus d'arma i munició tenien una "gran potència mortal" i que Francisco Javier Molina, es va aprofitar de la impunitat que li oferia disparar a la víctima en una zona de camp aïllada. Després de cometre el crim, que va ser a plena llum del dia, va embolicar el cadàver amb plàstics i el va portar fins a Castelló d'Empúries, on el va llançar al riu Muga. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal vol que indemnitzi els familiars de la víctima amb 400.000 euros. L'Audiència de Girona ha fixat el judici, que es farà amb jurat popular, per al proper mes de juny.
A l'escrit de conclusions provisionals, el ministeri fiscal considera que Molina va matar l'home després de sosprendre'l robant-li marihuana. El fiscal, Enrique Barata, relata que l'acusat, que actualment té 60 anys, cultivava i vigilava permanentment unes plantes que tenia en aquest camp de Vila-sacra. Durant la vigilància, anava armat amb una escopeta repetidora de caça carregada amb cartutxos de munició prohibida, tipus perdigó. L'acusació pública sosté que l'acusat era "conscient de la gran potència mortal" que tenia. Entre la una i les dues del migdia del 2 d'octubre, Molina "va sorprendre la víctima agafant algunes branques" i, quan va veure que fugia corrents, el va apuntar amb l'arma i va disparar fins a tres cops. El fiscal indica que amb el primer tret el "va abatre" perquè dos perdigons li van impactar al maluc i un tercer li va trencar el fèmur. "Va provocar que la víctima caigués a terra impedida per córrer", exposa el fiscal. L'acusat va caminar cap a la víctima i, quan estava a una distància d'entre tres i cinc metres, li va disparar "directament al pit", a l'alçada del cor.

"Per assegurar el resultat letal", continua el fiscal, se li va apropar més i el va rematar amb un tercer tret al cap, que li va travessar el crani. L'acusació apunta que quan Molina va disparar per tercera vegada va actuar amb total "menyspreu" cap a la vida de la víctima. Després de cometre el crim, el va embolicar i abocar a la Muga. El van trobar tres dies després que la família de la víctima en denunciés la desaparició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema