La Guàrdia Civil va detenir un albanès i li va comissar 17,6 quilograms de marihuana després que fugís en veure'ls fent un control a l'autopista a l'alçada de la Jonquera quan volia anar cap a França. Els fets es remunten a dilluns quan els agents estaven fent un control i van veure que el conductor d'un turisme en veure la Guàrdia Civil s'aturava al voral de l'autopista i fugia a peu. Poc després, els agents de la Guàrdia Civil el van poder detenir amb la col·laboració de la Policia Local de la Jonquera. Quan els agents van escorcollar el vehicle van trobar que dins del maleter hi havia 17,6 quilograms de marihuana. L'home va quedar arrestat per un presumpte delicte contra la salut pública.

Durant la tarda de dilluns, agents de la mateixa unitat també va procedir a la detenció de dos ciutadans amb documentació falsa als quals se'ls va comissar 1,8 quilograms d'heroïna amagats en una motxilla que portaven.

De tots els fets, els agents de la Guàrdia Civil de la Jonquera van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb el confiscat i els detinguts al Jutjat de Guàrdia dels de Figueres.