L'Ecomuseu Farinera de Casteló d'Empúries ha adequat un espai per a les famílies com una àrea d'oci on utilitzar materials didàctics del museu.

L'espai està ubicat a la Sala del Blat del museu. Hi ha mobiliari modulable i mòbil amb butaques, unes taules i un moble amb contenidors. Dins del moble, hi trobaran des de lectures tant per a adults com per a nens; una maqueta per muntar un molí fariner; elements sobre els hàbits d'alimentació saludables, entre d'altres. També es pot jugar a jocs en línia com el País dels farinons o a jocs de taula.

Tots els materials van acompayats d'una fitxa explicativa sobre el contingut, objectius i l'ús en l'espai familiar. El material està disponible en cinc idiomes.

Les accions han estat subvencionades per la Diputació de Girona i el Departament de Cultura. Estan adreçades a incrementar el coneixement i la difusió del patrimoni cultural gestionat pel museu; l'acostament del museu a la societat mitjançant mètodes didàctics i de qualitat programant activitats que atreguin el públic.