L'equip de Govern de Bàscara té previst realitzar el proper 27 de setembre una consulta per decidir el sou del seu alcalde, Narcís Saurina (ERC). Saurina diu que es vol aprofitar aquesta data perquè la gent ja està convocada a votar i perquè, segons els han assessorat jurídicament, els passaria com amb la consulta que es va fer el passat 9-N perquè la normativa no permetria que en aquests casos s'utilitzés el cens electoral.

L'alcalde de Bàscara diu que la idea és plantejar dues opcions: o bé que ell cobri el salari mínim interprofessional (situat en uns 9.500 euros bruts a l'any) i l'altra, la que recomana l'AMI (Associació de Municipis per la Independència), uns 19.000 anuals. El batlle diu que aquest és el primer pas per tot el seguit de consultes de projectes i actuacions que vol fer a la població al llarg d'aquest mandat.

Saurina va assumir l'alcaldia al juny després que CiU, liderada per Lluís Lloret, perdés les eleccions després de 32 anys al poder. Ho va fer, tal i com ja va explicar el mateix Saurina en una entrevista a aquest diari fa uns mesos, sense cap relleu, "amb els ordinadors i calaixos buits" i amb un munt d'expedients per examinar. La feina, diu, encara dura i creuen que s'allargarà fins a finals d'any. De fet, assegura que a hores d'ara encara no saben segur quin deute real té l'Ajuntament però creuen que podria rondar els quatre milions.

A banda d'això i com a una de les primeres mesures, Saurina va anunciar que s'abaixaria el sou al voltant dels mil euros al mes davant dels 2.200 bruts que va dir que cobrava Lloret. Ara, però, volen fer un pas més i posar a debat de la ciutadania perquè aquesta decideixi què és el que ha de cobrar. I ho vol fer a través d'una consulta que preveurà, en principi, l'opció del salari mínim interprofessional o el proposat per l'AMI.

Saurina diu que es vol fer coincidint amb les eleccions catalanes perquè la gent ja anirà a votar i així podran decidir també sobre aquesta qüestió votant en una altra taula. De fet, diu que en principi no podran usar el cens electoral i que, per això, aquesta seria la millor solució. L'alcalde diu que el que surti serà vinculant i que, de mica en mica, la voluntat és anar consultant també els projectes que es puguin fer al municipi.