L'AMPA de l'escola carme Guasch de Figueres, l'única de la ciutat que continua en barracons, anuncia en una carta oberta als mitjans que es plantegen accions «més contundents per tenir d'una vegada per totes una escola de veritat». En aquest sentit, des de l'associació de mares i pares diuen que ja n'hi ha prou i que no els serveixen projectes de nova escola just abans de les eleccions municipals quan se sap del cert que els pressupostos de la Generalitat no inclouran cap partida.

«Cal que l'Ajuntament abordi amb fermesa aquest tema i faci totes les gestions perquè tinguem ja una escola definitiva. De què ens serveix ser la Ciutat del Circ, tenir un aparador musical com l'Acñustica, acollir un centre penitenciari de referència com el Puig de les Basses si tenim la presó vella sense un ús ben definit», insisteixen.

En el comunicat, asseguren que les instal·lacions provisionals, a més, impliquen múltiples problemàtiques no només vinculades a les situacions climatològiques adverses com la pluja o la tramuntana. «A l'hora d'esbarjo s'han d'organitzar fins a dos torns i, tot i així, el patí és del tot insuficient . Tot i això, des de l'AMPA s'han fet esforços per dignificar-lo (...).El servei de menjador no ens permet tenir cuina pròpia i hem de portar els àpats del CEIP Joaquim Cusí perquè les nostres insta·lacions no són aptes», afirmen. Amb tot, la situació de provisionalitat els afecta també a novell identitari perquè l'assamblea setmanal on es reuneixen els alumnes i els professors «s'ha de segmentar en tres sessions per manca d'espai». A banda d'això, recorden que només tenen l'espai exterior dels barracons per celebrar festes com la castanyada, el carnestoltes i altres activitats educatives i que si el temps els ho impedeix, no poden celebrar-se. Sigui com sigui, reivindiquen el projecte educatiu així com el grup de professionals que el fan possible malgrat les mancances.