Més d'un centenar de comerciants i establiments de restauració participaran dissabte al vespre de la shopping night fins a mitjanit i, a més, hi haurà actuacions musicals i obsequis als clients. De les vuit a les dotze de la nit els establiments del centre participaran de la inicativa i els que estan més allunyats s'hi instal·laran amb parades. A més, coincidiran amb el Mercat de Nadal.

Les botigues de l'àrea entre la plaça Pekín, el carrer del Port, el conegut com a carrer deles botigues, carrer del Mar, Enric Serra, i les places de l'Ajutament, Víctor Català i la placeta del Peix tindran les botigues obertes fins ales dotze de la nit en la primera shopping night. En aquests punts hi haurà també una trentena de parades de botigues d'altres carrers que se sumen a la iniciativa traslladant l'establiment al centre i sumant-se al Mercat de Nadal. Organitzat per l'associació Ubet se suma a la iniciativa obrint també fins a mitjanit. Els bars i restaurants col·laboraran oferint obsequis com tiquets de regal per a menús. Sis formacions amenitzaran la nit amb música, teatre i ball al carrer. Hi haurà actuacions fixes i d'altres que seran itinerants.

Els compradors, a banda de poder gaudir dels descomptes especials que hi haurà durant l'esdeveniment, seran obsequiats amb un tiquet que els donarà dret a fer una tirada en una diana que estarà instal·lada al Pati Blau. Es podrà fer diana als tiquets de regals diversos que s'hi penjaran.

La nova iniciativa sorgida d'un grup de comerciants i amb el suprot tant de l'Ubet com municipal té com a objectiu la dinamització del comerç local i la potenciació de l'inici de la campanya de Nadal. L'Escala ofereix una cinquantena d'activitats per aquestes festes que s'estrenen el cap de setmana.