Les desavinences entre dos toxicòmans de Figueres es veia que no podien acabar bé. Fins i tot a la presó de Can Brians sabien que, tard o d'hora, hi hauria un apunyalament. I ahir, Francisco Javier García va haver de respondre davant el tribunal de la secció tercera de l'Audiència?Provincial de Girona per una ganivetada a un toxicoman amb qui va renyir el 6 d'octubre de 2014 a l'exterior de l'hospital de Figueres, quan anaven a buscar metadona.

L'acusat va admetre els fets però precisant que li va clavar el ganivet sense voler. En el relat que va oferir al tribunal indicava que havia anat a buscar la seva dosi de metadona a l'hospital quan va coincidir amb la víctima, qui li tenia jurada perquè l'acusava de ser el bocamoll que el va delatar als funcionaris de Can Brians que entrava droga al penal d'amagat.

L'agressor assegura que la víctima no parava d'insultar-lo i en un moment donat va escoltar un «clic». Pensant-se «que duia una pistola, un cúter o una navalla», va posar mà al «ganivet de cuina» que tenia al pantaló i el va treure «per instint, sense ànim de matar-lo però el vaig punxar».

La víctima va donar consistència a aquest relat quan li va dir al tribunal que en posar-se «la mà a la butxaca per guardar el mòbil», l'agressor podia haver interpretat que li trauria una arma. Ell mateix, que ahir va venir emmanillat, va admetre que duia una navalla però que no va tenir temps a treure-la. No reclama per les lesions, tot i que li van haver d'extirpar la melsa.

Durant el judici també va venir un altre testimoni de la presó per corroborar la versió de l'acusat, segons la qual la víctima de l'agressió ja havia manifestat durant la seva reclusió que, «en sortir de permís l'apunyalaria».

Ambdós toxicòmans arrossegaven una mala relació des del 2003, quan van coincidir per primera vegada a la presó de Figueres.

L'acusat s'enfronta a cinc anys i mig de presó per un delicte de lesions i amenaces.