Persones a favor del projecte de Ferran Adrià a Cala Montjoi han iniciat una recollida de signatures a través d'Internet per defensar la creació de la BulliFoundation. La petició es vehicula a través de la plataforma Change.org i en un dia ja ha recollit 150 signatures.

S'adreça tant a l'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) com a tots els partits polítics amb representació al Parlament. Els impulsors defensen que és un "equipament únic al món" i demanen a polítics locals, comarcals i regionals que posin en marxa els mecanismes per facilitar que el xef pugui fer realitat el seu projecte al Cap de Creus.

Actualment, s'estan executant les obres d'ampliació del 20% de la futura fundació. Per completar el projecte, cal modificar la llei. L'oposició de part del territori i dels ecologistes va fer que el Govern, d'acord amb Ferran Adrià, aturessin la tramitació fa un any. El projecte del Bollifoundation a la Cala Montjoi de Roses avança a un ritme molt lent. De fet, la part més important està en stand-by des de fa un any, quan el Govern i el xef van decidir suspendre la tramitació d'una llei ad hoc per tal de fer realitat el projecte. L'oposició dels ecologistes i d'altres sectors del territori va forçar la decisió.

Des de llavors, l'únic que s'ha desencallat ha estat la primera fase de les obres, que s'estan executant. Amb la llei vigent, el xef només té permís per ampliar un 20% ja que les instal·lacions estan en ple parc natural del Cap de Creus. Davant d'aquesta situació, persones a favor del projecte han llençat una petició de signatures a Internet a través de Change.org perquè consideren que les comarques gironines estan "a punt de perdre un equipament únic al món sencer". En la petició que s'anomena 'Sí a la BulliFoundation de Ferran Adrià a Cala Montjoi'-, es subratlla que és un projecte que convertiria la zona "en el centre de la gastronomia d'avantguarda del món".

Missatge als polítics de tots els colors

Per això, els impulsors consideren que cal mobilitzar polítics, emprenedors, gent de la cultura i ciutadans per tal de donar "el més ampli suport possible al projecte". En aquest sentit, la petició va dirigida als polítics tant locals com comarcals i també d'àmbit nacional de tots els colors i se'ls demana que "posin en marxa els mecanismes que facin falta" per facilitar a Ferran Adrià la realització del seu projecte a la Cala Montjoi. Entre els principals opositors al BulliFoundation hi ha grups ecologistes. En aquest sentit, la petició recull que la creació de la fundació s'ha de fer "respectant i protegint sempre al màxim l'entorn". En només un dia, la petició ja suma més de 150 signatures.