24 de febrer de 2016
24.02.2016

Del Pení al Canigó des dels terrenys militars de Roses

S'adequarà un nou mirador en un punt amb una àmplia panoràmica a la muntanya Falconera

24.02.2016 | 15:28
Del Pení al Canigó des dels terrenys militars de Roses

L´Ajuntament de Roses ha obtingut la concessió de l'Estat per executar el projecte d´adequació d´un mirador a la muntanya de Falconera en un punt amb una àmplia panoràmica. Se situarà just en un indret on hi havia hagut una antiga guaita dels militars que la tramuntana es va emportarà fa uns anys. Per facilitar l´accés fins a l´indret s´adequarà un petit aparcament prop del lloc.

El Pení, Punta Figuera, el golf de Roses, el cap de Begur, les Medes, la Mare de Déu del Mont, les Alberes o el Canigó és part del paisatge que es pot observar des d´aquest indret on s´hi ubicarà un planell indicatiu amb un mapa perquè el visitant pugui reconèixer cada un dels elements del paisatge que s´hi observa.

El regidor d´Urbanisme, Carles Pàramo, ha explicat que s´ha obtingut la concesió que es va demanar a Costes i ja estan en disposició de fer la licitació. El projecte fa temps que es va redactar però la tramitació ha estat llarga.

Els terrenys formaven part de l´antiga base militar i els elements de vigilància de la bateria de Costes. L´espai se situa bastant a prop del nucli de Roses. S´hi arriba des de la carretera de Montjoi i Punta Falconera per un corriol creuant terrenys dins el Parc Natural de Cap de Creus.
Entre la carretera de Montjoi i la pista d´accés a la Punta Falconera hi haurà l´aparcament d´uns quatre-cents metres quadrats i una mica més amunt a peu el mirador.

El cost de l'obra previst és de 60.445 euros. La partida estava reservada i s´espera que els tràmits per a l´adjudicació dels treballs es facin en breu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema